Nieuws van Eckhardt Fotografie

Als het weer mag en kan: Maastricht

Als het weer mag en kan: Maastricht

Als alle ellende van Corona achter de rug is. Als de cafΓ©s, restaurants en hotels weer op volle toeren draaien. Als het weer mag en kan dan gaan we naar Maastricht. Maastricht ligt in ons hart. ‘Iech vin diech sjiek!’ om het zo maar te zeggen. Het Parijs van Nederland, Mexico aan de Maas of de parel van Zuid-Limburg… Hoe je Maastricht ook noemt, één ding moge duidelijk zijn: de joie de vivre hebben ze er goed begrepen. Daar kwam Wilco jaren geleden al achter toen hij er een jaar lang voor zijn werk mocht werken.

Het NH Hotel Maastricht aan de rand van Maastricht, naast het MECC,  was zijn uitvalsbasis en dat is het sinds dien eigenlijk nog steeds. Hoewel een zakelijk hotel, is het verblijf in het hotel in het weekend alles behalve zakelijk. Een intieme sfeer, bijzonder vriendelijke personeel, een goed biertje en prima menukaart. De Hagenees kan ziech keend aon hoes veule.

Vanuit het hotel loop je langs het Gouvernement aan de Maas, het provinciehuis, langs de oevers van de Maas. Via de Hoeg BrΓΆgk loop je zo het centrum van Maastricht binnen. Cultuur snuiven, culinair genieten en ongegeneerd winkelen! 

Hoewel wij beide niet katholiek zijn opgevoed, begint ons weekendje Maastricht toch altijd met ‘een kaarsje aansteken’ in de Onze Lieve Vrouwebasiliek. De Onze Lieve Vrouwebasiliek (officieel: Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming; ook wel Sterre-der-Zee; Maastrichts: Slevrouwe) is een romaanse kerk, gelegen aan het gelijknamige Onze Lieve Vrouweplein met haar mooie terrassen. 

Tradities

Maastricht kennen we in elk jaargetijde en we hebben de meest uiteenlopende tradities in de loop der jaren mogen beleven. Prachtig hoe in Maastricht de carnaval wordt beleefd, hoe de kerstavond in de kerk verloopt en hoe menig processie door het centrum paradeert. Maastricht mag je dan ook eigenlijk geen Nederland noemen. In ieder geval zeker geen Holland in de zin van Noord en Zuid. Deze Randstedelingen zijn maar wat graag in het bourgondisch Zuiden des Vaderlands, in welke gezinssamenstelling dan ook πŸ™‚

Als het weer mag en kan: Maastricht. Mestreech, iech vin diech sjiek!

Maastricht by night

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen