Nieuws van Eckhardt Fotografie

Als het weer mag en kan: Zoutelande

Als het weer mag en kan: Zoutelande

Als alle ellende van Corona achter de rug is. Als de cafés, restaurants en hotels weer op volle toeren draaien. Als het weer mag en kan dan gaan we naar Zoutelande. Zoutelande is de meest bijzondere plaats in Nederland binnen de familie van Wilco. Ook Barbara is er sinds ruim tien jaar ook graag meerdere keren per jaar. Zoutelande heeft iets magisch voor ons. Ook op fotografie gebied. Elke fotograaf kan zich hier helemaal uitleven. Zoutelande hangt dan ook bij ons aan de muur zoals eerder vermeld.

De stranden van Zoutelande, Zoetelande, worden ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Eind 13e eeuw wordt het dorp voor het eerste vermeld. Van oudsher is Zoutelande een boerendorp. Dit karakter veranderde geleidelijk door de toenemende vraag naar strandrecreatie sinds ongeveer midden 19e eeuw. Toen ontdekten kunstenaars als Toorop en Mondriaan Zoutelande.

Mooiste strand, hoogste duinen

Tegenwoordig is Zoutelande een echte familiebadplaats. Het is een van de meest bezochte plaatsen aan de Zeeuwse kust.  Je vindt er één van de hoogste duinen van Nederland. Zo variëren van 30 tot 45 meter hoog! Met name in de zomermaanden komen veel badgasten en zonaanbidders naar de Walcherse badplaats. Veel fietsers en wandelaars vinden via de verschillende duinpaden ook hun weg naar Zoutelande. Het duindorp is een van de kustplaatsen met de meeste zonuren. 

Zoutelande heeft stranden op het zuiden. Door deze ligging wordt Zoutelande ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Rustig, beminnelijk en plezierig. Dat is hoe Zoutelande bij veel mensen bekend staat. Een heerlijke familiebadplaats. Een smalle rij duinen en een dijk scheiden het dorp van het water. De Westerschelde. 

Even sfeerproeven

Wilco’s moeder is er geboren middenin de Tweede Wereldoorlog en Wilco zelf heeft er vele zomervakanties wekenlang vertoeft. Sinds een jaar of tien zijn we beide meerdere keren per jaar in Zoutelande. Vaak maar voor een dagje. Gewoon even sfeerproeven, een drankje doen of met het gezin op het prachtige strand liggen. Scheveningen of Kijkduin kunnen niet tippen aan het strand van Zoutelande! Hoewel overspoeld door toeristen in de zomer maanden, behoudt Zoutelande zijn dorpse karakter. De foto bij dit artikel is genomen van een bijzonder mooi punt op het hoogste duin. Vanaf dit punt overzie je bij helder weer het grootste deel van het schiereiland Walcheren en, aan de overzijde van de Westerschelde, Zeeuws Vlaanderen.

BLØF zette in 2017 Zoutelande op de kaart door het geweldige nummer Zoutelande. Voor ons gelijk een bijzonder nummer 🙂

Na Corona….. Als het weer mag en kan: Zoutelande here we come!


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen