Artistiek naakt fotografie

Misschien is Artistiek Naakt niet eens de juiste benaming voor onze manier van fotograferen. Niet altijd zijn onze modellen geheel naakt en kiezen liever toch voor iets met lingerie, een blouse of een ander kledingstuk. Het is vooral het model die bepaalt welke soort foto’s gemaakt worden. De één voelt zich prettiger bij meer esthetische foto’s terwijl de ander foto’s wil laten maken met een iets meer erotische prikkel.

Boudoir fotografie, lingerie fotografie, Artistieke fotografie en artistiek naakt: Termen voor prikkelende foto’s die tot de verbeelding spreken. Door te spelen met licht, contrast en compositie kunnen artistieke foto’s worden gemaakt van het vrouwelijk lichaam die een bepaalde emotie oproepen. Weinig licht, vaak maar 1 lichtbron, zorgt voor een artistieke uitstraling waarbij één zijde “wegvalt” in het donker. Denk hier aan silhouet fotografie of artistiek naakt. Silhouet fotografie om de nadruk van de contouren van het menselijk lichaam vast te leggen of de expressie van het model beter te benadrukken.

De vrouw anders belicht

Artistiek Naakt klinkt vaak wat eng maar de nadruk ligt niet op de erotische spanning of het naakte lichaam van het model, maar eerder op de sfeer die de scene uitstraalt. Een artistiek naakt wil niet provoceren, maar eerder emotioneren. Door accenten aan te brengen door middel van digitale fotobewerking krijgt de foto een extra dimensie mee.

De artistieke fotoshoot

Het is onze ervaring dat veel personen erg graag een artistieke fotoshoot willen laten maken van zichzelf maar twijfelen om het daadwerkelijk te doen. Om die reden maken we de artistieke fotoshoots bewust in onze eigen thuisstudio om zo een optimaal ontspannen en discrete omgeving aan te bieden. Voor ons is het onderlinge vertrouwen en de integriteit erg belangrijk. Vooraf worden de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken en nemen we uitgebreid de tijd voor de fotoshoot. Alle foto’s worden optimaal bewerkt en digitaal beschikbaar gesteld binnen enkele dagen na de fotoshoot. Indien gewenst kunnen we optioneel ook een mooi fotoboek en/of uitvergrotingen op elk gewenst materiaal verzorgen.

Tik of klik op de afbeelding voor meer voorbeelden