Nieuws van Eckhardt Fotografie

Artistiek naakt klinkt best eng

Artistieke fotografie door Eckhardt Fotografie in Den Haag

Artistiek naakt of artistieke fotografie klinkt vaak wat eng voor sommige mensen. Niet iedereen kan naakt zien als kunst of ze kunnen ΓΌberhaupt niet omgaan met het zien van naakt.  Gelukkig zijn dit niet veel mensen en is artistieke fotografie bij ons nog steeds even populair als de zwangerschapsfotografie.

Wel zijn mensen altijd nieuwsgierig naar onze artistieke fotografie. Zo denken velen te weten dat we alleen maar mooie fotomodellen op de foto zetten bij een artistieke fotoshoot. Dit denkbeeld kunnen we altijd direct ontkrachten. Artistieke fotografie kent geen leeftijdsgrens en staat los van gewicht, uiterlijk of huidskleur. Wij hoeven ook geen ‘playmates’ voor onze camera maar wij willen liever ‘de gewone mens’ voor onze camera. Qua leeftijd zijn onze modellen gemiddeld tussen de 25 en 50 jaar oud maar uitzonderingen zijn er uiteraard ook. 

Naakt taboe op Social Media

Het volledig door Amerikanen gedomineerde social media zoals Facebook, Instagram, YouTube en ook Google, geeft geen enkele ruimte om ook maar iets van bloot te laten zien. Zelfs foto’s van het verschonen van een baby, het geven van borstvoeding of een te ‘blote’ strandfoto wordt direct verwijderd. Zelfs schilderijen van honderden jaren geleden met te veel bloot is vaak taboe op social media.

Dat is best lastig reclame maken voor een museum, sauna, nudistencamping of voor een fotograaf die Eckhardt Fotografie heet en vaak een prachtige artistieke fotoshoot heeft. Om die reden zijn we erg rustig over onze artistieke fotografie op Facebook en hebben we passende afbeeldingen in onze portfolio op onze website zodat Google ons niet met een 18+ rating opzadelt. Dat laatste zou funest zijn voor de zoekresultaten als fotograaf op Google.

Redenen genoeg voor mooie artistieke fotoshoot

De reden voor een artistieke fotoshoot kan vanzelfsprekend wel erg verschillend zijn. Veel vrouwen willen een mooie fotoshoot maken voor hun partner. De foto’s komen dan in een fotoalbum of de mooiste foto’s worden prachtige uitvergrotingen voor op aan de muur. Andere vrouwen willen graag een mooie fotoshoot van hun lichaam voordat ze geopereerd moeten worden zoals bijvoorbeeld borstoperatie’s. Anderen zien de fotoshoot als een beloning na een periode van afvallen en/of extra sporten. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die gewoon een aantal prachtige foto’s willen laten maken voor zichzelf! Steeds vaker wordt een artistieke fotoshoot ook gecombineerd met een zwangerschapsshoot. Weg met dat taboe dat zwangeren niet mooi zouden zijn! Een zwangere vrouw is prachtig om te zien! Zo’n speciale fotoshoot maak je misschien maar 1x in je leven mee en het levert daardoor unieke beelden op.

De fotoshoot

Het is onze ervaring dat veel personen erg graag een artistieke fotoshoot willen laten maken van zichzelf maar twijfelen om het ook daadwerkelijk te doen. Om die reden maken we de artistieke fotoshoots bewust in onze eigen thuisstudio in Den Haag om zo een optimaal ontspannen en discrete omgeving aan te bieden. Voor ons is het onderlinge vertrouwen en de integriteit erg belangrijk. Vooraf worden de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken en nemen we uitgebreid de tijd voor de fotoshoot.

Alle foto’s worden optimaal bewerkt en digitaal beschikbaar gesteld binnen enkele dagen na de fotoshoot. Indien gewenst maken we optioneel ook een mooi fotoboek en/of uitvergrotingen op elk gewenst materiaal verzorgen.

Op DEZE PAGINA op onze website vind je meer informatie over onze artistieke fotoshoots. Kijk ook eens naar ons portfolio en/of neem vrijblijvend contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Pin dit bericht op Pinterest!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen