Nieuws van Eckhardt Fotografie

Artistieke fotografie als Valentijnscadeau

artistieke fotografie voor valentijnsdag

Artistieke fotografie wordt steeds vaker ingezet als persoonlijk cadeau voor een partner. Net als de voorgaande jaren is Valentijnsdag daar een mooi voorbeeld van. Een persoonlijk cadeau in de vorm van een foto op canvas, op hout of een mini-fotoalbum van de mooiste foto’s van de artistieke fotoshoot. De afgelopen maand hebben we meerdere artistieke fotoshoots mogen maken deze week hebben we de laatste fotoshoot die speciaal voor Valentijnsdag is bedoeld.

Naaktfotografie of een fotoshoot in lingerie klinkt vaak enger dan het daadwerkelijk is. In werkelijkheid gaat het om artistieke foto’s die een bepaalde spanning willen uitdragen en gaat het niet om het naakt zijn zelf. Mooie foto’s die gebaseerd zijn op een combinatie van het juiste licht, contrast en compositie.

Weinig licht, vaak maar 1 lichtbron, zorgt voor een artistieke uitstraling waarbij één zijde “wegvalt” in het donker. Denk hier aan silhouet fotografie of artistiek naakt. Silhouet fotografie om de nadruk van de contouren van het menselijk lichaam vast te leggen of de expressie van het model beter te benadrukken.

Thuisstudio

Het is onze ervaring dat veel personen erg graag een artistieke fotoshoot willen laten maken van zichzelf. Toch twijfelen ze vaak om het daadwerkelijk te doen. Om die reden maken we de artistieke fotoshoots bewust in onze eigen thuisstudio. We kunnen dan in onze huiskamer een optimaal ontspannen en discrete omgeving aan bieden. Voor ons is het onderlinge vertrouwen en de integriteit erg belangrijk. Vooraf worden de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken en nemen we uitgebreid de tijd voor de fotoshoot. 

Op deze pagina hebben we meer informatie staan over onze manier van een artistieke fotoshoot en hier zie je wat voorbeelden. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.