Nieuws van Eckhardt Fotografie

Bijna witte rook voor onze thuisstudio

Bijna witte rook voor onze thuisstudio

Als de Corona op zijn retour blijft gaan zoals nu wordt gecommuniceerd dan zien wij bijna witte rook voor onze thuisstudio. Covid-19 is flink op zijn retour en er zijn inmiddels nog minder dan 2000 besmettingen in heel Nederland met ruim met 17,5 miljoen inwoners. De kans dat 1 van hen een zwangerschapsshoot of een artistieke fotoshoot in onze thuisstudio wil laten maken is niet zo heel erg groot te noemen. Kijkend naar het nieuwe Corona dashboard van de Rijksoverheid moet het wel heel toevallig zijn als net die ene persoon bij ons voor de deur staat.

De kans dat we binnenkort dus weer flink aan de bak kunnen bij ons thuis met zwangerschapsfotografie en artistieke fotografie wordt dan ook steeds groter. Toch houden we nog even een slag om de arm en willen we even afwachten hoe de versoepelingen van de maatregelen uit gaan pakken. Ons huis is, zoals eerder al beschreven, onze ‘veilige haven’ en dient voor ons dan ook veilig te blijven, in welk opzicht dan ook.

De afgelopen weken hebben we helaas met regelmaat mensen moeten teleurstellen. Ze wilden het liefst toch een fotoshoot bij ons in de thuisstudio wilde laten maken. Natuurlijk was er wel begrip vanwege de reden om het juist niet te doen, maar een aantal vrouwen wilde zo graag een zwangerschapsshoot met onze kenmerkende stijl van fotografie. Tsja, en juist voor deze vrouwen is een uitstel van een aantal weken vanzelfsprekend geen optie. Zo ontzettend jammer!

De al eerder uitgestelde afspraken voor artistieke fotografie kunnen we uiteraard wel gelijk weer oppakken als we onze thuisstudio weer gaan opstarten. Als alles gaat zoals het nu gaat, hopen we dat we rond 1 juli e.e.a. weer langzaam kunnen gaan opstarten. De maand juli zien wij dan ook als een pilot. In de maand augustus gaan we traditioneel met vakantie en zullen we niet veel fotografieopdrachten aan kunnen nemen. Per 1 september gaan we dan vol gas weer fotograferen.

Anderhalve meter

Een belangrijk punt dat we nog moeten oplossen is uiteraard de beruchte 1,5 meter. Daar kunnen we in veel situaties dan ook echt niet aan voldoen. Net als overigens in veel andere bedrijfstakken, locaties en beroepen. Een goede communicatie in de vorm van een waarschuwing kan dan een uitgangspunt zijn. Onze verwachting is dat dit zal passen binnen de richtlijnen van het RIVM rond de datum van 1 september.

Wel is er een kans dat we eerder weer gaan beginnen met het geven van workshops. Deze geven we op een locatie waarbij in kleine groepjes waarschijnlijk wel aan de 1,5 meter kan worden voldaan. De WorkshopWalks vinden natuurlijk in de buitenlucht plaats. Ook daar zien we mogelijkheden om die vanaf 1 juli weer langzaam op te gaan starten.

Bijna witte rook voor onze thuisstudio is nu al een heerlijk gevoel. Misschien geven we de eerste artistieke fotoshoot of zwangerschapsshoot wel gratis weg! Iemand een idee voor wie dit als muziek in de oren klinkt? 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen