Fotografie tipsNieuws van Eckhardt Fotografie

Bloembollenvelden weer in volle bloei

mooiste bloembollenvelden

De bloembollenvelden in Nederland staan weer in volle bloei. Het is de meest kleurrijke periode van de prachtige lente en dat moeten we natuurlijk fotograferen. Gek genoeg gaan de meeste mensen voor de bloembollenvelden naar de Keukenhof of directe omgeving. In de file een rondje rijden en tussen de velden staan naast honderden Japanners met dikke fototoestellen. Elk jaar heeft de bollenstreek een verkeersinfarct in de weekenden en klagen de telers van vertrapte velden.

Als je echt mooie bollenvelden wil zien en prachtig wilt fotograferen in alle rust dan ga je natuurlijk niet naar de bollenstreek. In onze top 3 van mooiste bollenvelden staat gek genoeg niet de Keukenhof en bollenstreek. Onze top drie is namelijk:

  1. Goeree-Overflakkee
  2. Kop van Noord-Holland
  3. Noordoostpolder

Onze keuze is vooral gebaseerd op de tulpenvelden die vanaf nu zijn te bewonderen. Vanuit Den Haag is het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee het snelste te bereiken. Wij zijn er elk jaar wel een paar keer. De velden zijn echt enorm en doordat het eiland zo uitgestrekt is, kom je er bijna niemand tegen. Ook de telers zijn gemoedelijk als je laat zien dat je respect voor de gewassen hebt en mooie foto’s komt maken.

Als je dan toch voor Goeree-Overflakkee kiest, vergeet dan niet om ook de Slikken van Flakkee te bezoeken of de flamingo’s in het wild te fotograferen.

Wanneer bloeit er wat

Elk jaar start de bloei ongeveer begin maart. Veelal zijn dit nog niet de bloemenvelden maar de krokussen en narcissen langs de wegen en in tuintjes. Eind maart gaat Keukenhof open en dan beginnen ook de bloemenvelden met bloeien.

De eerste bollenvelden die bloeien zijn de Narcissen velden. De gele kleur is eind maart – half april dan ook een van de hoofdkleuren van de bloembollenvelden. De Narcis is steeds populairder aan het worden en de gele velden zijn schitterend op de foto te zetten.

De hyacinten bollenvelden zijn vervolgens aan de beurt om van begin april tot eind april vooral de bollenstreek te kleuren en te geuren. Hoofdkleuren zijn bij de hyacinten bloemenvelden wit, paars en roze.

De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei. De felle kleuren in rood, oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s.  Nederlandse en buitenlandse bezoekers zijn dol op de in bloei staande tulpenvelden. Vanaf begin mei beginnen de bollenkwekers echter met het koppen van de tulpenvelden. Hierbij halen ze de bloem van de steel waardoor de energie van de bloem weer terug gaat in de bol. Deze bollen kunnen vervolgens vanaf eind september gekocht worden.

top 3 bloembollenvelden

Vorig jaar maakten we deze video van de bloembollenvelden in Goeree- Overflakkee:


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen