Center Parcs al 50 jaar ongeëvenaard

Center Parcs al 50 jaar ongeëvenaard

Center Parcs al 50 jaar ongeëvenaard. Wie is er niet geweest in één van de vele subtropische zwemparadijzen van Center Parcs? Center Parcs parken zijn niet voor niets de meest gefotografeerde vakantieparken van Europa en dat al 50 jaar lang! Je kunt er van vinden wat je wilt maar het is toch echt een succesformule die nog steeds voortduurt. Mede dankzij al die foto’s van al die bezoekers op social media.

Wij zullen nooit begrijpen waarom er nooit enige concurrentie het lef heeft gehad in de afgelopen 50 jaar om ook een subtropisch zwemparadijs te bouwen in hetzelfde concept als van Center Parcs. Een overdekt zwembad met een wildwaterbaan, lange glijbaan, palmbomen ect. Een subtropisch paradijs in ons koude Nederland is toch niet zo lastig te realiseren? 

In 1968 opende De Lommerbergen en in 1970 Het Vennenbos (beide inmiddels van Landal). In 1972 werd De Huttenheugte geopend en als begin jaren ’80 de andere grote parken open gaan was de hype compleet. Gezinnen en hele families gingen, ondanks de hoge kosten, naar Center Parcs om er ‘even helemaal uit te zijn’. Kinderen kon je niet blijer maken met zo’n zwembad met echt alles er op en aan. Daarnaast nog een zeer uitgebreid Parc Plaza met een flink terras voor papa’s en winkeltjes voor mama’s.

Zelfs nu, na al die jaren, is de dekkingsgraad van elk park van Center Parcs extreem hoog. Ook nu de bungalows al jaren enorm gedateerd zijn en eigenlijk totaal niet in verhouding staan met de nog steeds erg hoge prijs. Maar…. het effect op elke bezoeker is nog steeds hetzelfde! Het zwembad is echt een zwemparadijs hebben we ook dit jaar weer ondervonden. Ouders kunnen kritisch kijken naar de prijs en de verouderde accommodatie maar de kinderen vermaken zich bijna nergens beter in Nederland dan in zo’n subtropisch zwemparadijs dat tegenwoordig Aqua Mundo moet worden genoemd.

Elke foto is gratis reclame!

Elke foto die wordt gemaakt door de tienduizenden mensen per maand en die op internet worden gezet delen immers diezelfde heerlijk sfeer. Een betere reclame kan Center Parcs niet krijgen en dat al 50 jaar lang en ook nog eens totaal gratis! Nu, in de tijd van internet en Social Media, gaat het helemaal snel. Kijk HIER maar eens wat er al op Google staat!De foto’s van de verouderde huisjes met hun gebreken vallen in het niet tussen als die foto’s van lachende kinderen in prachtige tropische zwembaden met wildwaterbanen e.d.

Ook wie behoren tot de groep mensen die nog steeds Center Parcs bezoekt. Vorig jaar De Erperheide waar we ook DEZE VLOG hebben gemaakt en dit jaar De Kempervennen. Gewoon om praktische redenen en gelukkig hebben we tot 2x toe enorm geluk gehad dat het buiten ook subtropisch tot tropisch warm was.

En onze foto’s? Die vinden uiteraard ook hun weg naar het wereldwijde internet en maken ook gratis reclame voor Center Parcs. Of dat terecht is? Eigenlijk niet is onze mening maar ja……. 

Kempervennen 2019


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen