Clingendael in bloei zonder bruidsparen

Clingendael in bloei zonder bruidsparen

Landgoed Clingendael staat in bloei maar is zonder bruidsparen. Het is een kleurrijk spektakel in het mooie Clingendael van de honderden rhododendrons die op dit moment in volle bloei staan. Deze eerste bloei periode valt traditioneel ook altijd samen met de start van het bruidsseizoen en de opening van de Japanse Tuin. 

Jaarlijks is het dan ook een komen en gaan van bruidsparen en vele talloze fotografen en/of videografen. Ook wij zijn er jaarlijks wel minimaal 1x te vinden met een mooi bruidspaar. De laatste jaren is er in sommige periodes en sommige tijden zelfs enige overlast door de vele bruidsparen en hun gevolg. In sommige culturen is het gevolg wat groter dan bij de ander en meer dan eens zorgt dat voor enige verkeersopstoppingen in de toch al niet zo brede straten voor de officiΓ«le ingang van Clingendael. Soms is beveiliging aan de poort noodzakelijk om alles in goede banen te leiden.

Door de Corona-crisis is alles opeens anders. Wel prachtige rhododendrons verspreid over het hele landgoed maar geen bruidjes. Meer dan 95% van de huwelijken die in Den Haag en omgeving zijn besproken in deze periode zijn geannuleerd en/of met een jaar uitgesteld. Ook de prachtige, maar best wel kleine, Japanse Tuin is dit voorjaar zelfs in zijn geheel gesloten. Het is nog maar de vraag over de najaarsopenstelling door kan gaan. Vooralsnog is de najaarsopening gepland van 10 oktober tot en met 25 oktober 2020, van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees ook eens:  Je eigen kenmerkende stijl van fotografie

Mensen die de Japanse Tuin erg missen kunnen even goed genieten van deze leuke video.

Corona of niet, de natuur gaat gelukkig haar eigen gang en is misschien wel mooier dan voor de Corona-crisis. De lucht lijkt helderder maar soms is het net alsof de kleuren van de bloemen intenser zijn. Mooi is het in ieder geval wel om in het zonnetje door de mooie parken van Den Haag te lopen. Vorige week het Westbroekpark en vandaag een uitgebreid rondje gelopen door Clingendael. We hebben dus weer leuke foto’s voor o.a. ons Instagram account.

Door het aanhoudend mooie, en vooral droge, weer gaan de honderden rododendrons wel bijzonder snel. Niet alle rhododendrons bloeien tegelijkertijd. De bloeitijd van deze haagplant hangt onder meer af van de soort rhododendron. Voor alle rhododendrons geldt dat de bloeitijd ergens tussen begin april en eind juni valt. Gemiddeld bloeien rhododendrons 4 weken. 

Clingendael in bloei zonder bruidsparen dit jaar. Wat zal het dan volgend jaar druk zijn!

Clingendael in bloei zonder bruidsparen

Clingendael in bloei zonder bruidsparen

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!