Fotografie tipsNieuws van Eckhardt Fotografie

De lente is er!

Het is tijd voor het voorjaar

De lente is er en dat willen we weten ook! De eerste tekenen van de lente is vaak een sein om alle fototoestellen af te stoffen en om als een gek foto’s te gaan maken. Sneeuwklokjes maar ook de eerste krokussen worden direct in alle soorten en maten op social media gedeeld. We delen met z’n allen nog meer foto’s in een paar dagen dan tijdens een eerste sneeuwbui. 

Wij houden wel van al die foto’s. Je ziet de meest creatieve foto’s maar ook een heleboel foto’s van mindere kwaliteit. Wij zoeken bijna automatisch naar de meest basale compositie, spelen wat met de scherptediepte en de juiste belichting en dan moet er een passende foto uitrollen zoals deze foto. Wij houden wel van wat diepte in een foto.

Eindelijk komt er weer wat kleur in de natuur en daar wordt natuurlijk iedereen blij van. We kunnen niet wachten op de eerste warmere dagen zodat we weer leuk in de buitenlucht fotoshots kunnen maken. Een aantal mensen waren dit weekend al zo enthousiast dat we spontaan drie fotoshoots in de buitenlucht mochten inplannen in het voorjaar.

De lente wordt veelal geassocieerd met vruchtbaarheid en voedselproductie. In Europa worden in de lente de eenjarige voedselgewassen gezaaid. Door de effecten van de lente op de natuur wordt de lente vanouds gevierd met vruchtbaarheidssymbolen. Restanten hiervan zijn te zien in symbolen als de meiboom, de paashaas en zijn eieren, en de stok met het haantje bovenaan tijdens Palmpasen.

Toch moeten we nog een maandje wachten tot we echt van het voorjaar mogen spreken. De astronomische lente begint pas op 20 maart a.s.

Hoe zit het met jou lentefoto’s?


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen