De meest vreemde foto van het jaar

De meest vreemde foto van het jaar

De meest vreemde foto van het jaar komt dit jaar niet uit onze thuisstudio, van een babyshoot bij de baby thuis of van een bruiloft gefotografeerd door ons.

De meest vreemde foto van het jaar die wij maakte, maakte wij in het Haagse Zuiderpark en heeft alles te maken met de opgelegde maatregelen die we dit jaar hebben voorzij zien komen. Op deze foto staan kringen op het grasveld waarvan we over enkele jaren vast afvragen waarom die er ooit stonden. 

Cirkels

Even terug naar april van dit jaar: wie het Haagse Zuiderpark kent, herkend de foto vast wel. De grote grasvelden zijn ideaal om lekker te spelen, een potje te voetballen of om te BBQ’en met familie en vrienden. Op de top van de Corona-maatregelen, met een strikte lockdown en avondklok, was de anderhalve meter afstand t.o.v. elkaar heilig. In het Haagse stadhuis werd vanaf een bureau bedacht dat gezinnen of stelletjes in een cirkel konden zitten op het gras in het Zuiderpark zodat ze strikt gescheiden konden blijven van andere gezinnen en stelletjes. Hiervoor werden de cirkels met kalklijnen aangebracht.

Er zijn dus serieus mensen geweest die hadden bedacht dat kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen, op een grasveld stil zouden blijven zitten in een kringetje in de buitenlucht. Om het verhaal nog iets vreemder te maken heeft de politie en handhavers ook nog een poging gedaan om e.e.a. te handhaven. Het was uiteraard niet te doen! Kinderen willen nu eenmaal rennen als de zon schijnt en ze zijn in de buitenlucht op een grasveld. Laat ze!

Corona houdt ons nog steeds in de greep al zijn deze vreemde cirkels gelukkig alweer achter ons. Nog steeds, of alweer eigenlijk, hebben we te maken met een lockdown en andere maatregelen. Er wordt volop ingezet op vaccinatie, mondkapjes, QR-codes en wat al niet meer. Het is niet zo heel vreemd dat iedereen er helemaal klaar mee is.

Nog even geduld?

Langzaam komt er wat licht aan het einde van de tunnel en stiekem hopen wij dan ook dat we volgend jaar weer gewoon kunnen en mogen doen. Gewoon weer kunnen gaan genieten zonder regeltjes en besmettingen. Dat we gewoon ook weer kunnen genieten van het fotograferen. Dat we weer workshops en workshopwalks kunnen gaan geven, kunnen genieten van ongeremde bruiloften en vooral veel fotografie op mooie zomeravonden op het strand

Hopen jullie met ons mee?


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen