Nieuws van Eckhardt Fotografie

De mooiste herfstkleuren in Den Haag

De mooiste herfstkleuren in Den Haag

De mooiste herfstkleuren in Den Haag vind je niet per definitie in het bos. Wat te bedenken van het Lange Voorhout. het Malieveld of de Koninginnegracht? Veel mensen rennen direct naar het bos als de eerste blaadjes verkleuren en gaan vallen maar er zijn veel meer plaatsen waar de mooie herfsttinten te vinden zijn. Natuurlijk in de stad of in de Haagse wijken waar bomen staan. Vaak denkt men hier helemaal niet bij na dat er ook zo dicht bij huis mooie herfsttinten zijn te vinden.

Landgoederen Clingendael en Ockenburg zijn in Den Haag favoriet en daar is het, ook in deze gekke Corona-tijd, al snel erg druk. Solleveld (koop hier je dagkaart) is wat minder bekend maar ook dichter bij huis zoals het Westbroekpark en het Zuiderpark is gewoonweg prachtig in de herfst.

Het verkleuren van de blaadjes komt al aardig op gang. De dagen worden korter, het is wat kouder, en bomen gaan zich voorbereiden op de winter. Voor veel natuurliefhebbers (en -fotografen!) is de mooiste periode van het jaar begonnen. De mooiste kleuren hebben we vaak halverwege oktober tot halverwege november. Rood, geel, oranje; en als het zonnetje er dan ook nog eens bij schijnt, is het echt smullen in het bos. Maar wanneer de herfstkleuren bij ons exact hun toppunt beleven, is niet in een eenvoudige rekensom te gieten. Er zijn een heleboel factoren die meespelen. 

Kastanjes en berken verkleuren meestal vroeg, beuken en eiken meestal wat later. Zo kan het ene bos al helemaal verkleurd zijn, terwijl het ergens anders nog bijna helemaal groen is. Daarnaast is de plek waar een boom staat ook nog van belang. Staat de boom in het volle licht, of juist niet? Is de ondergrond droog, of juist nat? Het weer is misschien wel de belangrijkste factor. Elke boom reageert uiteindelijk op zijn eigen manier op zijn eigen omgeving.  

Vorst kan het hele proces versnellen. Een stevige wind kan een boom ineens kaal blazen. Het is een precair evenwicht. Vorst op grote schaal wordt voorlopig nog niet verwacht. Prima dagen dus om er op uit te gaan maar neem de komende dagen vooral ook je paraplu mee. Hoogtepunt of niet, er is gegarandeerd heel veel moois te zien in de natuur op het moment.

Geniet van de mooiste herfstkleuren in Den Haag om je heen en schuw niet de mooiste foto’s te maken. Ontwijk de druk bezochte locaties en zoek eens iets anders op dan het bos zoals hier op en nabij het Lange Voorhout. Onze herfstfoto’s zie je vooral op ons Instagram account. Volg jij ons al?

De mooiste herfstkleuren in Den Haag

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen