De mooiste routes met paddenstoelen

De mooiste routes met paddenstoelen

Paddenstoelen zijn er in alle vormen en kleuren. Vooral in de herfst zie je ze overal staan. Dan is de temperatuur nog hoog genoeg en is het lekker vochtig. Het moment om je fototoestel te pakken en er op uit te trekken. We hebben al eerder de beste tips gedeeld hoe paddenstoelen te fotograferen. Er zijn routes genoeg te vinden in heel Nederland. Hierbij de mooiste routes met paddenstoelen:

Waterloopbos, Flevoland

Het Waterloopbos is een walhalla voor paddenstoelen. De bodem van het bos bestaat uit verschillende soorten grond en er zijn droge en natte plekken. Ideaal voor paddenstoelen. Daarom kan je in het Waterloopbos wel honderden soorten vinden. Ontdek ze zelf langs deze wandelroute van 3 km.

Lee hier alles over deze bijzondere Havenroute in Rijksmonument Waterloopbos 

Voorsterbos, Flevoland

Wandel door het enige, echte paddenstoelenreservaat van Europa. Van de 3500 soorten paddenstoelen die Nederland rijk is, vind je er in het Voorsterbos maar liefst 800. Een ongekend hoog aantal!

Bekijk hier de bijzonder route Sporenpad, Voorsterbos bij Kraggenburg van ongeveer 2,8 km.

‘s-Gravelandse Buitenplaatsen, Noord-Holland

Deze route van vijf kilometer loopt over drie buitenplaatsen: Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam. In de oude parkbossen wemelt het in de herfst van de paddenstoelen. Langs de paden op Boekesteyn vind je vaak enorme hoeveelheden vliegenzwammen.

Lees ook eens:  Langzaam gloort er weer hoop

Lees hier alles over Wandelroute Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam, bij Hilversum

Kaapse Bossen, Utrecht

In het najaar barst het hier van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk uit de grond. Klim ook nog even de uitkijktoren op en geniet van de spectaculaire kleuren van het herfstbos. Alweer 4 jaar geleden hebben we dit prachtige bos al eens laten zien in deze hilarische vlog. Tsja, toen was vloggen hip. Misschien toch maar weer eens gaan doen 🙂 

Lees hier alles over de Wandelroute Kaapse Bossen, bij Doorn

Dwingelderveld, Drenthe

Het Dwingelderveld staat bekend om de uitgestrekte heidevelden en de heideschapen. Deze route van 5 kilometer laat je ook de andere kant van het gebied zien; de bossen. Dood hout mag hier gewoon blijven liggen. Een prima plek voor paddenstoelen!

Lees meer over deze Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld

Lusthof de Haeck, Zuid-Holland

Lusthof de Haeck is in het najaar ÊÊn groot paddenstoelenparadijs! Er groeien hier zoveel paddenstoelen in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Aan de hand van deze wandelroute ontdek je dit sprookjesachtige bosgebied bij de Nieuwkoopse Plassen.

Lees meer over de 3,3 km Wandelroute Lusthof de Haeck bij de Nieuwkoopse Plassen

Duin en Kruidberg, Noord-Holland

Duin en Kruidberg is een bos- en duinrijk landgoed midden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een afwisselend natuurgebied met grazende Schotse hooglanders, stevig helmgras en dobberende futen. In de herfst spot je op deze route van ruim 13 kilometer allerlei soorten paddenstoelen.

Lees ook eens:  Clingendael in bloei zonder bruidsparen

Een stevige route maar Wandelroute Landgoed Duin en Kruidberg is echt de moeite waard.

Zwanenwater, Noord-Holland

Sneeuwzwammetje, fluweelpootje, aardtong, puntmutswasplaat, papegaaizwammetje…In het Zwanenwater groeien paddenstoelen met de meest wonderlijke namen. Felgekleurde wasplaten en de zeldzame aardtong vind je hier vaak gewoon naast het pad.

Ga op pad en ontdek het Zwanenwater, vlakbij Callantsoog 

De mooiste routes met paddenstoelen zijn er natuurlijk in heel Nederland. Dus ook bij jou in de buurt kun je op jacht naar de mooiste foto van de meest bijzondere paddenstoelen. bekijk HIER alle paddenstoelen routes van Natuurmonumenten.

Ook wij gaan binnenkort weer op pad met de fotocamera. Misschien wordt het weer eens tijd om het vloggen op te pakken 🙂 

De mooiste routes met paddenstoelen

 

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen