Nieuws van Eckhardt Fotografie

De onzekerheid door het Corona virus

De onzekerheid door het Corona virus

De onzekerheid door het Corona virus is overal en dus ook bij ons en onze klanten. Opeens moeten we goed nadenken hoe we met onze geplande fotoshoots omgaan en misschien moeten we ook vooruit kijken naar de eerste bruiloften die voor de deur staan. Wat als het virus er over 2 of 3 maanden nog steeds is? Wat als deze restricties in Nederland zwaarder worden of nog drie weken verlengd worden?

Onze grootste zorg zijn onze fotoshoots in onze thuisstudio. Het betreft immers ons eigen woonhuis, onze veilige omgeving. Laten we dan zonder enige moeite onbekenden mensen in huis voor een fotoshoot? Wat is het risico op besmetting en stel, wij worden besmet, wat zijn dan de gevolgen voor ons en onze omgeving?

Op dit moment zijn de kinderen thuis van school en de kinderopvang dus die kunnen hierdoor niet besmet raken zolang ze hier binnen blijven zoals sterk wordt geadviseerd. Barbara werkt vanuit huis voor zover dat mogelijk is met twee kinderen om je heen. Wilco werkt in een verpleeg- en verzorgingshuis en die mag dan ook onder geen beding besmet raken met het Corona virus. Hij zou immers de kwetsbare ouderen kunnen besmetten met alle gevolgen van dien.

Besmetting is echt realistisch

Vorige week hebben we drie fotoshoots gemaakt in onze thuisstudio zonder problemen. Beide partijen dachten er toen nog niet zo erg over na zo leek het. Na de laatste ontwikkelingen en de speech van Mark Rutte, hebben we toch maar even heel snel een pas op de plaats gemaakt. Een besmetting is immers zeer realistisch te noemen. Hoe gaan we hier nu mee om?

De eerste twee afspraken hebben inmiddels zelf hun afspraak al afgezegd en dat geeft ons even ruimte om de ontwikkelingen goed te volgen van dag tot dag. In onze agenda staan een aantal zwangerschapsshoots en artistieke fotoshoots. April is hiermee goed gevuld. In mei hebben we twee bruiloften staan en dat zou ook nog wel eens problemen kunnen opleveren. Laten we daar nog maar even niet aan denken!

Gewoon sluiten die thuisstudio

Maar ons huis is onze vertrouwde omgeving en die is ons heilig. Van onze veilige omgeving gaan we dan ook zeker geen risicogebied maken. Niet voor ons gezin en ook zeker niet voor onze klanten. We hebben onze thuisstudio dan ook per direct gesloten. Voor de maand april hebben we vandaag alle boekingen gecanceld. Wij zien geen andere mogelijkheid. 

Wij verwachten pas op z’n vroegst halverwege april enig idee te krijgen over het boeken van fotoshoots voor de maand mei. De onzekerheid door het Corona virus is nu nog te groot om daar nu wat over te zeggen. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen……

 

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen