Nieuws van Eckhardt Fotografie

De plannen voor het nieuwe jaar

De plannen voor het nieuwe jaar

De plannen voor het nieuwe jaar qua fotografie is door Corona toch anders dan voorgaande jaren. Ook al hebben we vorige maand nog een investering gedaan in apparatuur voor onze thuisstudio, van fotoshoots in huis komt voorlopig nog niks. Door de opgelegde maatregelen omtrent Corona zien wij geen mogelijkheden om zwangerschapsshoots en artistieke fotoshoots in onze thuisstudio te maken. Daarnaast vragen wij ons af of het aantal besmettingen e.d. wel snel genoeg terug zal lopen om ook het begin van het bruidsseizoen in mei niet wederom in de war te gooien. Dat zou bijzonder sneu zijn voor al die a.s. bruidsparen die afgelopen jaar hun huwelijk al met een jaar moesten uitstellen. Laten we maar van het beste scenario uitgaan!

Deze situatie geeft ons wel de gelegenheid om fotografieprojecten op te pakken die al te lang stil liggen. Zo kan Wilco eindelijk eens meer gaan doen met de mogelijkheden van de druppelfotografie. Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat hier de eerste cursus voor werd gevolgd. De eerste contacten zijn weer gelegd en de benodigde apparatuur is opgenomen in ons investeringsbudget voor het eerste kwartaal van 2021.

Daarnaast hebben we mooie herinneringen aan de fotoshoots tijdens zonsondergang. Vooral de artistieke fotoshoots werden vaak sprekender door het toevoegen van extra licht. Hiervoor hebben we alle apparatuur in huis maar hebben we nog te weinig geΓ«xperimenteerd met de enorme mogelijkheden. In fotografietermen heet deze vorm ook wel strobistfotografie. Onderstaande fotoshoot is afgelopen zomer gemaakt met behulp van twee extra lichtbronnen. In dit geval twee geavanceerde reportageflitsers met externe softbox op statief. Niet geheel ontevreden maar het kan en moet nog veel mooier.

Strobistfotografie in de buitenlucht

Workshops

De plannen voor het nieuwe jaar kunnen natuurlijk nog worden aangepast maar we gaan in ieder geval beginnen met bovenstaande. Natuurlijk hopen we ook weer dit jaar workshops te kunnen geven en workshopwalks te kunnen maken. 

Mochten we tijd over hebben dan gaan we wellicht nog een poging doen om onze webshop verder uit te breiden. De druppelfotografie biedt hiervoor kansen maar ook mooie landschapsfoto’s zou een welkome aanvulling zijn voor de webshop. Foto’s zoals bovenstaande gaan we dan ook dit jaar weer maken als het goed is. De Loosduinse Fotolamp is bijna het meest verkochte artikel in onze webshop. Misschien moeten we maar meer soorten lampen aan gaan bieden. De webshop is voor ons tot nu toe in principe niet veel meer dan een experiment maar uiteraard zijn we erg blij met de verkopen hieruit. 

We laten het nieuwe jaar wel op ons afkomen. Misschien zijn we eerder van Corona af dan we nu denken, misschien valt het wel extra tegen. We moeten het er maar mee doen. Onze verwachting is dat we niet voor maart 2021 onze thuisstudio kunnen gebruiken. Elke moment dat we toch eerder weer thuis kunnen fotograferen in mooi meegenomen.  

2021 wordt vast een geweldig jaar!

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen