Nieuws van Eckhardt Fotografie

De straatfotograaf ontmoette de straatdichter

woordenwisseling_sjaak_kroes

In 2016 maakte Wilco deze selfie met Sjaak Kroes. Sjaak was op dat moment voor mij vooral bekend als straatdichter ‘De Woordenwisseling’. Gewapend met een tablet in schrijfmachine uitvoering, een tafeltje en twee stoeltjes zat hij bijna dagelijks op bepaalde punten in de stad op straat. Op Instagram volgden we elkaar al een tijdje maar liepen elkaar in 2016 op de Fredrik Hendrikstraat tegen het lijf. Daarna kwamen we elkaar vaker tegen in de stad zoals bij de Passage of op het Plein. Hij bezig als straatdichter en ik als straatfotograaf. In de zomer is hij met regelmaat ook te vinden in de duinen bij enkele strandopgangen. 

Zittend achter zijn uitklapbare tafeltje van zijn speciaal gemaakte fiets, wacht Sjaak geduldig tot er iemand tegenover hem komt zitten. Na een kort gesprekje zal Sjaak het verhaal van zijn gesprekspartner proberen vast te leggen vanuit zijn eigen gezichtspunt, dit alles volledig in versmaat.

Sjaak is inmiddels een bekende Nederlander aan het worden. Hij verschijnt niet alleen in de Haagse straten maar ook in o.a. Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is hij al gesignaleerd. Interviews met kranten, met enige regelmaat op de lokale televisie en ministers die een selfie met hem willen maken. Met zijn bureaufiets is hij in de grote binnensteden te vinden, en met zijn schrijfmachine tikt hij de liefde rond.

Als je hem ergens spot moet je zeker eens aanschuiven aan zijn bijzondere tafel op straat.

Straatdichter Sjaak KroesInmiddels is zijn eerste gedichtenbundel te koop! In zijn debuutbundel Liefjes van een Straatdichter staat lieflijke poëzie. Zestig gedichten en dertig begeleidende illustraties maken deze bundel tot een cadeautje voor een lief of een partner. Dit lieve bundeltje is een prima geschenk voor Valentijnsdag.

Te koop bij meerdere winkels in Den Haag zoals bij Cocolie, Kaatje aan de Rein, Wijn&Kunst, Bruna Fahrenheitstraat, Bookstore Den Haag, Douwes, Van Stockum, Kado om de hoek, WNKL, Scheveningse Boekhandel, Zilch, Roda.

Maar uiteraard ook HIER op zijn eigen website en ook bij hem op straat.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen