De thuisstudio van Eckhardt Fotografie

De thuisstudio van Eckhardt Fotografie

De thuisstudio van Eckhardt Fotografie in Den Haag bestaat sinds 2012. Onze thuisstudio is een professionele fotostudio in onze eigen woonkamer. De term thuisstudio is gekozen omdat we minimaal eens per week onze woonkamer ombouwen tot fotostudio. Een normale woonkamer maar dan wel met professionele studioflitslampen en toebehoren. Zo houden we de kosten extra laag en zo kunnen we ook onze fotoshoots betaalbaar aanbieden.

We houden van onze huiselijke sfeer en dragen dat graag over aan onze gasten. Voordat we onze fotocamera ter hand nemen maken we natuurlijk eerst even een praatje om de eerste spanning weg te halen. 

Wij werken voor onze manier van fotografie slechts met twee verschillende achtergronden. De witte en zwarte achtergrond zijn voldoende om onze herkenbare fotografiestijl uit te voeren bij elke fotoshoot in onze thuisstudio. Wij werken graag met een beperkte hoeveelheid licht op het lichaam van ons model. Het geeft een artistieke sfeer aan de foto door de pakkende schaduwen die zo ontstaan.

Fotoshoots in onze thuisstudio vinden vooral plaats op doordeweekse dagen in de avonduren om 20.00 uur. In het weekend overdag is er zeer beperkt een mogelijkheid voor een fotoshoot in onze thuisstudio. Een fotoshoot in onze thuisstudio wordt bij voorkeur ruim van te voren geboekt om teleurstellingen te voorkomen. In de regel zijn we 4 – 6 weken vooruit volgeboekt.

Alle foto’s in ons portfolio van zwangerschapsfotografie en artistieke fotografie zijn gemaakt in onze thuisstudio. Ook de foto’s die verschijnen op ons uitgebreide blog en op onze Facebookpagina.

Altijd samen fotograferen

Een fotoshoot bij ons duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. In deze tijd staat het je vrij om van kleding te wisselen. Wij maken een ruime serie foto’s met een witte en een zwarte achtergrond. Wij hebben geen attributen of kleding voor een fotoshoot. Deze dien je zelf mee te nemen. Dit is voor ons een bewuste keuze om onze prijs zo laag mogelijk te kunnen houden. De fotoshoot wordt altijd gedaan door ons beide. Bij zwangerschappen fotografeert Barbara en verzorgt Wilco de belichting. Bij artistieke fotografie is dit precies andersom.

We hebben geen aparte kleedruimte om van kleding te veranderen maar natuurlijk kunnen we je wel genoeg privacy geven tijdens het omkleden. Ook hebben wij geen aparte visagie mogelijkheden maar het staat je vrij om zelf of een vriendin de visagie te (laten) doen. 

Na de fotoshoot worden alle foto’s bewerkt en digitaal ter beschikking gesteld in lage en in hoge resolutie. Ja, dat is inderdaad uniek!

Wij hebben ook een oude kat in huis. Mochten jullie niet van katten houden of zelfs allergisch zijn dan horen we dat graag van jullie. Wij zorgen dan dat de kat gedurende de fotoshoot niet bij jullie in de buurt komen en zullen we extra goed stofzuigen.

Een oud filmpje maar toch: een kleine indruk van de opbouw van onze startopstelling van een standaard fotoshoot: