Nieuws van Eckhardt Fotografie

De thuisstudio van Eckhardt Fotografie

De thuisstudio van Eckhardt Fotografie

Het concept van de thuisstudio van Eckhardt Fotografie is al 8 jaar hetzelfde en dat houden we ook zo. Voor ons geen grote studioruimte met steriel witte muren zonder ramen. Onze thuisstudio is bewust klein en is bewust gewoon in onze huiskamer. Toch roept dit nog wel eens vragen op en vertellen we met regelmaat hetzelfde verhaal.

Misschien moeten we het gewoon nog maar eens in een blog uitleggen: Zwangerschapsfotografie en artistieke fotografie doen we in onze thuisstudio. In enkele minuten toveren we onze woonkamer om tot professionele fotostudio. 

Hoe begon het ook alweer?

Ongeveer 8 jaar geleden kreeg Barbara van Wilco een bescheiden studioset bestaande uit drie eenvoudige flitslampen met softboxen, statieven en een achtergrondsysteem. Niet veel later maakten we onze eerste echte fotoshoots in onze eigen thuisstudio. De mond-op-mond-reclame deed zijn werk goed. We maakten prima foto’s voor een erg laag tarief. Naast dit gegeven we merkten we ook dat onze klanten vooral bij ons kwamen vanwege de huiselijkheid. De grote en kille fotostudio werd als eng gezien en een knusse huiskamer was een stuk gemoedelijker.

Na verloop van tijd willen we natuurlijk een stapje beter worden en na de nodige trainingen en workshops bij gerenommeerde fotografen, leerden we het vak meer en meer onder controle te krijgen en liepen we ook tegen de beperkingen aan van onze apparatuur. De inkomsten werden dan ook direct weer geΓ―nvesteerd in studioapparatuur en zo werd onze thuisstudio steeds professioneler. 

Fotoshoots tussen het speelgoed

Inmiddels is ook alweer bijna 2 jaar geleden ons gezin uitgebreid met een kleine man en dat heeft uiteraard wel enige invloed op het gebruik van onze thuisstudio. Het is wat meer passen en meten geworden want onze jongste telg heeft uiteraard wel het meeste speelgoed van ons allemaal. Wijzelf vinden dat ons kleine huisje er alleen maar gezelliger op wordt en als we even het speelgoed aan de kant doen dan kunnen we nog steeds onze thuisstudio 2x per week uitstekend gebruiken. Op de foto is het speelgoed goed te zien naast Barbara πŸ™‚

Blijven investeren

Onze apparatuur blijven we vernieuwen en de eerste studioset is al lang niet meer in gebruik. We investeren niet alleen in apparatuur maar ook in onszelf. Elk jaar volgen we los van elkaar de nodige cursussen en workshops om onze kennis steeds meer en meer uit te breiden en aan de andere kant geven we zelf ook workshops om onze kennis te delen. Fotografie is voor ons nog steeds een passie en dat zal het wel blijven ook! De thuisstudio van Eckhardt Fotografie blijft dan ook de komende jaren actief!


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een gedachte over “De thuisstudio van Eckhardt Fotografie

Reacties zijn gesloten.