De zonsondergang van Hoek van Holland

Zonsondergang bij Hoek van Holland

De zonsondergang van Hoek van Holland is natuurlijk dezelfde zon als die bij Scheveningen. Toch is er voor fotografen bijzonder veel verschil. Hoek van Holland is, op de beachvilla’s na, totaal niet toeristisch ingesteld. I vergelijking tot de bekende badplaatsen kun je rustig zeggen dat Hoek van Holland een onontwikkeld is op het gebied van toerisme. Dat willen ze ook graag zo houden is ons vermoeden en daar hebben ze zeker een punt.

Het brede strand van Hoek van Holland met de moois beachvilla’s en echt een aantal geweldige strandpaviljoens, is toch vrij onbekend. Als men aan Hoek van Holland denkt komt vaak als eerste de Nieuwe Waterweg en de scheepvaart van en naar Rotterdam en de Maasvlakte naar boven. Vooral de Maasvlakte aan de overkant van Hoek van Holland oogt vrij milieubelastend voor de vele rookpluimen van de chemiebedrijven.

De Pier van Hoek van Holland

De Pier van Hoek van Holland is duidelijk een hele andere dan de Pier van Scheveningen. Het is immers niet meer dan een betonnen strekdam die de Nieuwe Waterweg voor een deel afschermt van het strand. Toch is het enorm populair om even die lange pier af te lopen en om te ervaren hoe het is om aan beide zijde water om je heen te hebben. De pier vooral ook populair bij vissers, liefhebbers van scheepvaart en/of cruiseschepen en fotografen.

Lees ook eens:  Subtiel beeld bij artistieke fotografie

Waar je langs de kust vooral de horizon ziet bij de zonsondergang, kun je bij Hoek van Holland veel variΓ«ren met de omgeving zoals de scheepvaart, vissers e.d. Vooral de vertrekkende schepen tijdens zonsondergang zijn op vele manieren schitterend vast te leggen. Niet voor niets zie je bij een mooie zonsondergang altijd wel een aantal fanatieke fotografen op de pier van Hoek van Holland.

Wij maakten onder andere deze foto maar uiteraard hebben we een hele serie gemaakt. Ook op ons Instagram account hebben we wat foto’s geplaatst van de zonsondergang van Hoek van Holland. Het was weer een eerste serie van de zonsondergang. Hopelijk krijgen we weer een lange mooie zomer zodat we nog regelmatig een zonsondergang kunnen fotograferen. Dan kunnen Daisy en Wilco misschien weer een vervolg maken op de vlog van vorig jaar. Dan kunnen we gelijk de fouten er uit halen πŸ™‚


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Een gedachte over “De zonsondergang van Hoek van Holland

Reacties zijn gesloten.