Nieuws van Eckhardt Fotografie

Den Haag, mooie stad achter Loosduinen

De Hofvijver en het Binnenhof zijn vast de meest gefotografeerde locaties van Den Haag en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Per dag worden er busladingen toeristen gedropt en die schieten er flink op los en ook elke ambtenaar maakt een soortgelijke foto tijdens zijn rondje in zijn lunchtijd. In combinatie met een bezoek aan het Mauritshuis, Gevangenpoort of het Haags Historisch Museum is het ook een prima locatie voor elke toerist.

Ook wij hebben inmiddels een flinke verzameling foto’s. In elk jaargetijde en op elk tijdstip van de dag, avond en nacht hebben we volgens mij wel eens de Hofvijfer op de foto gezet. Vaak omdat we het zelf een bijzonder mooi plaatje vinden maar natuurlijk ook in opdracht van een bedrijf, vereniging of stichting. Ze gebruiken onze foto’s voor bijvoorbeeld hun website, voor reclame-uitingen of voor een uitvergroting als wanddecoratie. Geen foto’s die iedereen al heeft van een stockbureau maar zelf laten maken door een professionele fotograaf. Gelukkig zien veel bedrijven hier nog steeds de meerwaarde van in.

Oudste gebouw van Den Haag

Veel mensen denken ten onrechte dat het Binnenhof het oudste gebouw van Den Haag is en dat de Hofvijver een natuurlijk meer is waar de Haagse Beek op uit komt. Al deze mensen moet ik helaas teleurstellen want Den Haag was nooit ontstaan zonder Loosduinen 🙂 De Abdijkerk in Loosduinen is het oudste gebouw van Den Haag, de Hofvijfer is gegraven en de Haagse Beek kwam eeuwen lang wel uit in de Hofvijver maar stroomt inmiddels al jaren niet verder meer dan de tuin van het Vredespaleis.

Het is dan ook niet voor niets van het over bekende kreet ‘Oh, Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen’ in een minder commerciële variant beter ‘Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter Loosduinen’ kan heten. In het Loosduins Museum vertellen ze je er graag meer over 🙂 

Meer foto’s van Den Haag in dit project.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen