Nieuws van Eckhardt Fotografie

Dit was ons 2020

Dit was ons 2020

Dit was ons 2020. 2020 was het jaar dat werd gekaapt door Corona. Bruiloften werden uitgesteld en kinderen werden gemaakt. Onze fotografie lag bijna een half jaar plat en kreeg een pittige eindspurt door de Corona babyboom die nu is begonnen.

Thuiswerken werd de norm en sociale contacten werden afgesneden. In onze vriendenkring sneuvelden relaties en verloren we enkele vrienden uit het oog. Als sociale wezens was het pittig om zonder horeca en verenigingsleven van afstand sociale contacten te onderhouden. De wereld stond opeens op z’n kop, werd eens goed wakker geschud en heel even kreeg zelfs de Zorg de waardering die ze verdient. Heel even maar.

De Corona besmetting

Barbara werkt vanaf maart thuis en Wilco heeft met zijn collega’s maanden lang alles op alles gezet om Corona in het verpleeghuis buiten de deur te houden. Een korte vakantie van een week in eigen land was ons enige uitje. Twee dagen daarna is Corona in ons leven gekomen en goed ook. Wilco werd besmet op zijn werk en bracht het virus thuis. Wilco met flinke klachten maar het waren vooral Barbara en onze jongste zoon van drie die ernstige klachten ontwikkelden. Het zag er niet goed uit voor Barbara en een meerdaagse ziekenhuisopname werd maar net voorkomen. Echte vrienden zien de ernst en slepen ons er doorheen. Ze koken voor ons, doen boodschappen en geven hoop. De nasleep duurt echter nog steeds voort voor ons beide.

Het einde van het jaar duurde erg lang. Was de mens eerst meegaand met de ander, zo egoïstisch is de mens na de zomer. Het werd ieder voor zich, de overheid liegt, een mondkapje heeft geen nut en de vaccin wordt niet vertrouwd. Veel mensen zijn het spoor echt bijster. Zelden staan we zo tegenover elkaar. Laat het jaar maar snel voorbij zijn. De nieuwe lockdown maakt ons bijna neerslachtig en het eind is nog lang niet in zicht.

Wij zijn nog steeds herstellend van Corona, we hebben bekenden en minder bekenden verloren aan Corona en zien de gevolgen van Corona nog steeds om ons heen. Toch zijn er mensen die het niet in willen zien. Die zoeken nog steeds naar een complot of denken niet ziek te kunnen worden.

Eckhardt Fotografie

Als Eckhardt Fotografie blijken we bekender te zijn dan we dachten. Ook mensen van ver buiten de regio hebben we mogen verwelkomen in onze thuisstudio voor onze manier van fotografie. Mensen weten ons goed te vinden en vooral het laatste kwartaal waren er veel meer aanvragen dan we aankonden. Door extra creativiteit zoals fotoshoots op het strand of in het centrum van Den Haag, konden we toch in Corona-tijd enkele zwangerschapsshoots maken. Van alle ingeplande bruiloften ging er uiteindelijk maar eentje door en de rest schoof een jaar op in de hoop dat we dan verlost zijn van Corona. Deze maand hebben we toch weer kunnen investeren in nieuwe apparatuur voor onze thuisstudio voor meer flexibiliteit. Onze thuisstudio blijft voorlopig dicht zolang de maatregelen van kracht zijn. Het is niet anders.

Een nieuw jaar

2021 wordt beter, vooral omdat het niet slechter kan dan 2020. Maar hopelijk ook beter omdat we Corona onder controle gaan krijgen. Dat we gewoon weer eens een borrel kunnen drinken in het café, samen uit eten kunnen gaan, een dagje naar de sauna of zomaar samen onbezorgd een weekendje weg. In volle gezondheid wel te verstaan en zonder beperkingen. Gewoon onze vrienden weer kunnen omhelzen, het glas kunnen heffen in de kroeg en gewoon een hand schudden als begroeting.

Onze fotografie blijft nog lange tijd onzeker verwachten we. Wanneer kunnen we weer een shoot maken in onze thuisstudio? Gaan de uitgestelde bruiloften in mei van dit jaar wel door en wanneer kunnen we onze workshops weer organiseren? Het valt nog niet te zeggen maar we verwachten nog niets van de eerste maanden van het nieuwe jaar maar het gaat echt wel goed komen!

Dit was ons 2020. 2021 kom maar snel!

Wij wensen jullie al het goede voor 2021! Enorm veel liefde toegewenst en enorm veel gezondheid!

Eckhardt Fotografie wenst u een gezond 2021


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen