Nieuws van Eckhardt Fotografie

Drie jaar geleden op een mooie Paasavond

Drie jaar geleden op een mooie Paasavond

Drie jaar geleden op een mooie Paasavond stonden we tijdens zonsondergang op het strand van Kijkduin. Sinds het moment dat Barbara zwanger was hebben we elke week een fotoshoot gemaakt.

Tijdens Pasen 2017 was Barbara 26 weken zwanger en dat was een mooie reden om de zonsondergang te gebruiken voor een fotoshoot. Dochter Daisy mocht uiteraard ook mee. Niet alleen om bovenstaande foto te maken maar ook om met mama op de foto te gaan. Voor haar waren dat altijd weer bijzondere momenten en daar konden wij dan weer enorm van genieten. 

Het voordeel van de zwangerschap van Barbara als fotografen-echtpaar was natuurlijk dat we elke pose tot in de detail konden uitwerken. Zwangerschapsfotografie op het strand was ons zeker niet vreemd maar wij zoeken altijd naar nieuwe poses, andere hoek van de lichtinval of het gebruik van andere apparatuur. Die mogelijkheden hebben we dan ook enorm benut gedurende de gehele zwangerschap. 

Een fotoshoot tijdens de zonsondergang is een wedstrijd tegen de ondergaande zon. Je hebt niet bijster veel de tijd dus je moet je compositie van je foto’s al goed in je hoofd hebben. Vooral de laatste minuten van de zonsondergang gaan erg snel voorbij. Uiteraard fotografeer je niet op de automatische stand van je fototoestel want tegen de zon in fotograferen snapt je toestel niet helemaal. Hier staan een paar handige tips. Naar mate de zon verder verdwijnt zal je de ISO iets moeten verhogen om je beeld helder genoeg te houden maar wees hier zuinig mee.  De horizon mag natuurlijk ook niet vergeten worden want een scheve horizon is natuurlijk geen gezicht.

Drie jaar geleden op een mooie Paasavond. Ach, wat gaat de tijd toch enorm snel. Onze kleine man viert in juli alweer zijn derde levensjaar.

Drie jaar geleden op een mooie Paasavond

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen