Nieuws van Eckhardt Fotografie

Een lifestyle newborn fotoshoot in de Corona-crisis

Een lifestyle newborn fotoshoot in de Corona-crisis

Een lifestyle newborn fotoshoot in de Corona-crisis leek ons lange tijd onmogelijk. We kregen toch wel de nodige verzoeken ondanks de in het begin pittig opgelegde maatregelen maar we hielden de boot af. Het Corona-virus was ons te onbekend en daardoor te gevaarlijk. Risico op besmetting wilden we het liefst tot ‘0’ reduceren. Toch is er inmiddels, met logisch nadenken en goed overleg, veel mogelijk. 

Onze eerste lifestyle newborn fotoshoot in de Corona-crisis hebben we gemaakt op Scheveningen. Niet in een klein vissershuisje of appartement, maar in een flink herenhuis met een prachtig uitzicht. Anderhalve meter afstand houden was hier dan ook absoluut geen enkel probleem. De flinke lichtinval door de grote ramen op een zonnige dag werkte ook heerlijk mee.

Vader en moeder en de kleine meid stonden om het punt te verhuizen naar de overkant van de weg maar deze fotoshoot wilde men graag nog even in dit grote herenhuis laten plaatsvinden. Moeder was voor de zwangerschapsshoot bij ons in de thuisstudio geweest terwijl papa op zakenreis in het buitenland was. Tijdens deze fotoshoot ontstond er een warm gesprek en was bij haar de spanning snel gebroken. 

Ondanks de Corona-crisis wilde dit leuke stel toch eigenlijk wel heel graag mooie foto’s van de eerste periode van hun dochter. Na enig aarzelen werden we toch gevraagd om mee te denken wat de mogelijkheden waren voor een fotoshoot. Gelukkig waren we er snel uit en konden we met een gerust hart een prachtige fotoshoot maken. Precies op Moederdag hebben we de complete fotoshoot digitaal kunnen aanbieden.

Nog even volhouden

Een lifestyle newborn fotoshoot in de Corona-crisis is niet de meest makkelijke fotoshoot om te maken. Gelukkig worden de opgelegde maatregelen stapje bij beetje versoepeld en hopelijk kunnen we na verloop van tijd gewoon weer helemaal onszelf zijn en werken op de manier zoals we dat zo graag doen: Lekker informeel, ontspannen en gezellig.