Eén van onze pronkstukken uit de collectie

Pronkstuk uit de collectie

Eén van onze pronkstukken uit onze ruime collectie is niet zonder toeval ook onze tester van ons licht in onze thuisstudio. Met haar blonde haren kan ze prima even model staan om te kijken of het studiolicht klopt. Ook kunnen we even testen of het ‘haarlicht’ achter haar goed valt en of de schaduwen in haar gezicht zo vallen zoals wij willen. De lichtmeter gebruiken om het studiolicht te meten is één. De praktijk met een model voor je camera is toch wel stap twee.

Licht, en dus ook schaduw, is cruciaal voor onze manier van fotografie. Vaak hoe minder hoe beter en hoe zachter, des te beter. Met een zwarte achtergrond in onze thuisstudio gebruiken we veelal slechts een flitslamp met een softbox met een honingraat grid. Door een studioflitser te voorzien van een conische snoot kan het licht gebundeld worden tot een kleine lichtbron voor een haarlicht boven of schuin achter ons model.

Deze manier van studiofotografie passen we toe bij onze artistieke fotografie en bij onze zwangerschapsshoots. Het is een manier van fotografie die inmiddels kenmerkend is voor onze stijl die we ons in de afgelopen jaren hebben eigen gemaakt en waar onze klanten ons voor boeken.

We hebben nog vier andere pronkstukken in onze selectie maar deze zijn wat minder voor onze fotocamera te krijgen. De jongste van het stel ligt vaak op bed op het moment dat hij de thuisstudio hebben opgezet. De oudste drie zijn vaak ook niet aanwezig als we een fotoshoot hebben. Dat is voor alle partijen een bewuste keuze 🙂

Stuk voor stuk pronkstukken van kinderen waar we gigantisch trots op zijn.

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen