Nieuws van Eckhardt Fotografie

Elke zwangerschap heeft zijn eigen verhaal

Elke zwangerschap heeft zijn eigen verhaal

Het klinkt als een cliché maar elke zwangerschap heeft zijn eigen verhaal. Ook een zwangerschapsshoot is elke keer weer anders. Door onze jarenlange ervaring met zwangerschapsshoots in Den Haag, hebben we al flink wat verhalen gehoord. Vaak bijzonder en opgewekt maar ook wel eens triest en verdrietig. 

Een zwangerschap is absoluut niet vanzelfsprekend en een geboorte al helemaal niet. Als alles vanzelf gaat tijdens je zwangerschap en ook de bevalling was geen probleem dan denk je er vast niet altijd even objectief tegenaan. Toch komt het gewoon erg vaak voor dat niet iedereen binnen 1 of 2 maanden zwanger is. Ook is het niet zo dat de zwangerschap altijd even goed verloopt. Tijdens een zwangerschapsshoot in onze thuisstudio wordt er natuurlijk met regelmaat over gesproken. Over de pijntjes maar ook over ernstigere zaken zoals meerdere miskramen en/of trajecten van langdurige IVF behandelingen.

Elke zwangerschap heeft zijn eigen verhaal is in dat opzicht dan ook echt geen cliché. Bij onze zwangerschapsshoots in onze thuisstudio geldt eigenlijk hetzelfde: geen enkele fotoshoot is hetzelfde. Elk persoon is anders, elke buik is anders dus elk eindresultaat is anders. Houdingen, vorm, licht en compositie zijn hierin belangrijke elementen. Tot slot bepaalt de apparatuur en de fotograaf het eindproduct op basis van kwaliteit, kennis en kunde.

Een voorbeeld

De vrouw op deze foto is een mooie voorbeeld van het bovenstaande verhaal. Na een erg lang traject van bijna 4 jaar, werd ze eindelijk zwanger en de zwangerschap verliep niet geheel voorspoedig. Dolblij met haar zwangerschap liet ze een zwangerschapsshoot maken door een kennis van haar vriendin. Haar verwachtingen waren hoog gespannen maar al tijdens de fotoshoot was het gevoel niet goed. Haar verwachtingen werden een teleurstelling en dat kwam hard aan. Deze amateurfotograaf deed haar uiterste best maar haar kennis en kunde waren niet in staat om een foto te maken met de juiste belichting en compositie. Fotograferen op de automatische stand van de camera is erg onprofessioneel.

Via Google kwam ze uit bij Eckhardt Fotografie en stuurde een email met de vraag om haar terug te bellen. Na haar emotionele verhaal aan d etelefoon konden we gelukkig nog wat voor haar betekenen op korte termijn. Haar idee van zwangerschapsfoto’s sloot naadloos aan van onze manier van fotografie. Ze had een bijzonder verhaal en een bijzondere ervaring. Gelukkig heeft ze nu inmiddels ook bijzondere foto’s voor een tastbare herinnering van de zo fel gewenste zwangerschapsperiode