Energiecrisis ook in onze thuisstudio

Energiecrisis ook in onze thuisstudio

Heel Europa is er vol van en ook wij komen er niet onderuit: Energiecrisis ook in onze thuisstudio. We hebben inmiddels de jaarrekening en nieuwe tarieven binnen van Eneco en daar worden we niet vrolijk van om het maar even netjes uit te drukken. Onze maandelijkse energierekening gaat torenhoog de lucht in.

Het zal niemand verbazen dat we flink wat gas en elektra verbruiken met onze thuisstudio tijdens onze zwangerschapsfotografie. Onze fotolampen vragen flink wat stroom en een zwangere vrouw in haar ondergoed of minder laat je ook niet voor je fotocamera staan als het 18 graden is in huis. Om die reden is het aangenaam warm in ons huis als we een fotoshoot hebben. Onze fotolampen zijn uiteraard van groot belang om de mooiste foto’s te maken dus die kunnen we ook niet even uitlaten tijdens een fotoshoot.

Het is dan ook simpelweg niet mogelijk om onze manier van fotografie in onze thuisstudio op korte termijn aan te passen om energiekosten te drukken.

Overschakelen naar LED verlichting?

Fotografiebelichting met ledlampen is een vorm van continulicht. In tegenstelling tot flitslicht, waarbij je een zeer krachtige maar ultrakorte lichtflits gebruikt om je onderwerp te belichten, straalt een continulichtbron doorlopend met dezelfde, door de fotograaf ingestelde intensiteit.  In de regel zorgt continulicht voor hard licht. Maar ons spel met schaduwen, hooglichten en de zoektocht naar spannende contrasten in onze thuisstudio heeft vooral zacht licht nodig. Dat verschil is echt enorm. Alles is tegenwoordig mogelijk met een enorme investering maar het is simpelweg ook een compleet andere manier van fotografie. Een ommezwaai die we op dit moment nog niet willen en kunnen maken. 

Lees ook eens:  Japanse Tuin in Clingendael heel 2020 gesloten
De energierekening de baas?

Net als bijna heel Nederland hebben we gewacht op de trucs die ons kabinet gaat uithalen om onze energierekening betaalbaar te houden. Voor ons privΓ© natuurlijk belangrijk maar zeker ook als fotografen want de kosten van onze fotoshoots in onze thuisstudio moeten wel in verhouding blijven met de opbrengsten. Nu onze onkosten echt abnormaal de hoogte in zijn geschoten door de energierekening, ontkomen we er niet aan om ook de prijs van de fotoshoots in onze thuisstudio te verhogen per 1 december 2022.

We hebben getracht de prijsverhoging redelijk te houden en pas in te laten gaan voor de nieuwe afspraken die we gaan maken voor fotoshoots vanaf 1 december. Voor de eerder gemaakte afspraken verandert er uiteraard helemaal niets, ook niet als die afspraak in het nieuwe jaar valt.

Energiecrisis ook in onze thuisstudio

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!