Nieuws van Eckhardt Fotografie

Fabelachtige zonsondergangen

Fabelachtige zonsondergangen

Het is weer het jaargetijde van de fabelachtige zonsondergangen. Grofweg van juni tot eind september kunnen er prachtige zonsondergangen gefotografeerd worden. Wij doen dit al enige jaren bij voorkeur op het strand. Op ons Instagram account plaatsen we met regelmaat foto’s van een zonsondergang. Volg jij ons al?

De zonsondergang is niet alleen het fotograferen waard bij een strak blauwe lucht maar juist met bewolking, soms flinke bewolking, kunnen er prachtige beelden geschoten worden. Kijkend linke ne rechts om ons heen op het strand, zijn we bij lange na niet de enige die graag de zonsondergang fotografeert. Ook op onze Facebook timeline en Instagram komen we flink wat zonsondergangen tegen van de Nederlandse kust. Niet altijd even perfect maar, net als met deze twee voorbeelden, is het zelfs met de telefoon eenvoudig om mooie foto’s te maken.

Niet iedereen lukt het om mooie foto’s te maken dus misschien dat deze tips kunnen helpen:

Absoluut NIET doen:

  • Scheve horizon
  • Inzoomen met je mobiel
  • Extreem nabewerken

Absoluut WEL doen:

  • Plaats een onderwerp op de voorgrond zoals mensen
  • Maak gebruik van de regel van derden
  • Gebruik de zee voor mooie reflectie van de zon

Het zijn slechts enkele basistips maar zeker nuttig bij de eerste pogingen. Vooral een scheve horizon op foto’s! Dat is echt geen gezicht! Op elk fototoestel en mobiele telefoon met fotocamera is een raster aan te zetten die je helpt om de horizon op je foto recht te houden. Echt even aanzetten hoor! 

Ook zonder regel van derden is niet elke foto bij voorbaat slecht getuige onderstaande foto van een van de vele fabelachtige zonsondergangen die we dit jaar gaan fotograferen. Deze foto maakte Barbara met haar Samsung S9 afgelopen zondagavond. Na een zonnige dag kwamen er prachtige regenwolken vanuit zee richting ons land.

Fabelachtige zonsondergangen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen