Fotografeer eens industrieel erfgoed in Den Haag

industrieel erfgoed Den Haag

Industrieel erfgoed in Den Haag zijn altijd interessante objecten om te fotograferen. Na elke workshop geven we uiteraard altijd het advies om vooral veel te gaan oefenen met het fotograferen. “Wat moet ik dan fotograferen?” is dan vaak een wedervraag. Wonend in Den Haag kan deze vraag nooit lastig zijn om te beantwoorden. Den Haag heeft zoveel onderwerpen om te fotograferen maar dan moet je het wel kunnen zien.

Industrieel erfgoed in Den Haag is één van de vele onderwerpen die je kunnen helpen om je fotografie skills te vergroten. Prachtige oude gebouwen van vroeger zijn alleen qua vormgeving vaak al interessant om te fotograferen. Hoe staan ze tegenwoordig in hun omgeving en hoe krijg ik die mooie gevel of oude muurreclame nu goed op de foto?

Het leuke aan industrieel erfgoed in Den Haag is dat je het vaak op plaatsen aantreft waar je het niet verwacht of waar je simpelweg nooit bij nagedacht hebt dat het juist daar aanwezig was. Neem nu eens het voormalig stoomgemaal en de sluis bij de Conradkade (officieel adres Houtrustweg 47). Het is vooral goed te zien als je de Conradkade kruist met de Groot Hertoginnelaan. Veel mensen die dagelijks over de Groot Hertoginnelaan rijden hebben dit prachtige gebouw vast nog nooit gezien 🙂 

Gemaal en sluis zijn een fraai voorbeeld van industrieel erfgoed (Neorenaissance). Het gemaal heeft nog een functie, namelijk het in stand houden van het koelwatercircuit van de E.ON-centrale. Het houdt vooral het circuit tussen de Valkenboskade en het Verversingskanaal in stand. Daardoor lijkt de Valkenbosvaart soms een snelstromende rivier. Aldus krijgt het in de zomer tot ca. 30 graden Celsius opgewarmde water de gelegenheid om weer aan de lucht af te koelen. Onder winterse omstandigheden is dit duidelijk te zien aan de mist, die boven het kanaal hangt.

Het complex is in vele opzichten perfect om te fotograferen en om alle standen van je belichtingsdriehoek uit te proberen. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter als die prachtige mist boven het water zweeft.

Iemand nog andere mooie voorbeelden van industrieel erfgoed in Den Haag?


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen