Fotografie tipsNieuws van Eckhardt Fotografie

Fotograferen van bloesem

Bloesem fotograferen

De bloesem kom je weer volop tegen en vele amateurfotografen trekken er deze dagen op uit om de bloesem zo mooi mogelijk vast te leggen. Het mooie van bloesem vind ik dat je er niet ver voor hoeft te rijden. Zelfs in woonwijken, kleine parkjes en midden in het centrum van Den Haag kom je al veel bloesem tegen. Wees er wel snel bij want voor je het weet ligt de bloesem alweer op de grond en moet je weer een jaar wachten!

Voor de liefhebbers een paar korte tips om misschien net wat mooiere foto’s te krijgen.

Leg de aandacht op de bloesem

Je kunt een technisch perfecte foto hebben gemaakt maar als in de achtergrond zich storende elementen bevinden ( huizen, schuttingen enz.) is je foto eigenlijk verprutst. Loop even om je onderwerp heen en kijk waar je het beste licht hebt en een rustige achtergrond. Een blauwe lucht op de achtergrond geeft een mooi kleurencontrast met de roze of witte bladeren.

Fotografeer je tegen het licht in bij een wat getemperd zonnetje aan het begin of het einde van de dag dan heb je grote kans om een mooi bokeh in de achtergrond op je foto te krijgen. Gebruik veel scherptediepte om een totaalplaatje van de boom of takken te fotograferen door het diafragma op f8 of f11 te zetten. Door de boom dichterbij en met een groter diafragma, f 2.8 tot f4.0, te fotograferen leg je de aandacht op één bloesemtakje of bloemetje door de beperkte scherptediepte.

Neem ook eens een ander standpunt in dan het gebruikelijke. Ga bijvoorbeeld langs de stam omhoog fotograferen ( kikvorsperspectief) voor een ander beeld of fotografeer een stukje van de omgeving waar de boom in staat mee.

Macro lens

Details zoals bloemknoppen, een enkel bloemetje en meeldraden kun je het beste met een macro objectief fotograferen. Alle details van de bloesem worden dan op ware grootte weergegeven zoals je ook kunt zien bij de allereerste foto bovenaan dit artikel

Fotografeer je nog op de automatische- of P-stand en wil je daarvan af, omdat je foto’s toch niet allemaal zo worden zoals je had gehoopt? Kijk hier eens wat wij kunnen aanbieden om je fotografiekennis te verbeteren.


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen