Fotoprojecten

Elke fotograaf doet graag aan fotoprojecten. Een bonte verzameling foto’s over een bepaald onderwerp geeft de fotograaf de gelegenheid om te experimenteren. Daarnaast heeft de fotograaf de ruimte om het onderwerp zo breed mogelijk uit te lichten voor een groter publiek.

Zo’n fotografie project, ook wel ‘vrij werk’ genoemd, laat iets zien van hoe wij bezig zijn onze vaardigheden aan te scherpen. Dit zijn vaak langlopende projecten, en hebben niet zoveel te maken met onze dagelijkse focus.

Op dit moment zijn we bezig met twee langlopende fotoprojecten. Fotoproject Zonsondergang is een zeer kleurrijke uiteraard en dat is ook precies waarom dit project ooit is gestart. De zonsondergang vanaf het strand is nooit hetzelfde. Niet alleen de kleur maar ook de omgeving zoals wolken e.d. zijn elke dag anders. Prachtig om vast te leggen en prachtig om mee te experimenteren op fotografie gebied. 

Een ander fotoproject is Den Haag in Zwart Wit. Alle soorten beelden in Den Haag omgezet naar zwart-wit. Een zwart-wit foto is vaak contrastrijker waardoor lijnen en andere vormen veel krachtiger overkomen. Hierdoor ontstaan vaak bijzondere beelden die veel krachtige zijn dan in kleur. Een aantal van deze zwart-wit foto’s in deze serie zijn inmiddels al eens verkocht als prachtige wandversiering. 

Het is ooit een wens om een project aan een groot publiek te mogen laten zien in de vorm van een expositie. Vooralsnog gaan we vooral door om deze projecten verder invulling te geven. Ook zou het zomaar kunnen dat nieuwe projecten plotseling kunnen ontstaan. Nachtfotografie met lange sluitertijden is bijvoorbeeld een project die we ooit nog eens willen starten. Ideeën genoeg maar altijd tijd tekort 🙂