Fotosafari door de Kaapse Bossen

Fotosafari Kaapse Bossen

Samen op een fotosafari door de Kaapse Bossen. Sinds lange tijd hebben we hier weer even de tijd voor kunnen vrijmaken. Foto’s maken op plaatsen die niet logisch zijn om te fotograferen qua plaats, tijd of jaargetijde. Het vraagt dan volop creativiteit om dan toch sprekende foto’s te maken. Een prima manier om je fotografie skills te verbeteren.

De uitdaging van deze fotosafari was om enigszins aansprekende foto’s te maken in een donker bos op een grauwe dag. De extra handicap was dat de paddenstoelen-periode net achter de rug was. en dat de route door ons werd bepaald door een bestaande route van Natuurmonumenten te lopen.

Samen hebben we wel vaker zo’n zelfbedachte fotosafari gedaan om onszelf te testen op creativiteit en fotografiekennis. De WorkshopWalk door Den Haag is hier dan ook van afgeleid. Beter leren fotograferen door jezelf te testen op je kennis en kunde onder lastige omstandigheden. Echt enorm leerzaam. Dat zouden meer mensen moeten doen πŸ™‚

De Kaapse Bossen

De plaats van handeling waren de Kaapse Bossen in Doorn. Vanaf Den Haag is dit bos binnen een uur te bereiken. Een prima uitvalplek voor als we de duinen en het strand even genoeg hebben gezien.

De Kaapse Bossen zijn in beheer van Natuurmonumenten en er zijn verschillende routes uitgezet die variΓ«ren in lengte en ‘moeilijkheidsgraad’. Zo is er ook een verharde route speciaal voor kinderwagens en rolstoelen. Wij zijn altijd positief gestemd en kozen dus voor de langste route, de ‘Hoogtepunten route’ van ruim 9 km volgens de beschrijving. De bewegwijzering onderweg gaf een lengte van 12 km aan en dat bleek uiteindelijk meer geloofwaardig πŸ™‚

Lees ook eens:  De charme van onze thuisstudio

In onderstaande vlog hebben we in een samenvatting van een klein 10 minuten onze fotosafari van ruim 3,5 uur vertaald, incl. veel foto’s die we hebben gemaakt onderweg. Uiteraard vind je de vlog ook op ons YouTube-kanaal. Abonneer je gelijk even op ons YouTube-kanaal!


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen