Nieuws van Eckhardt Fotografie

Geen Keukenhof maar wel verdraagzaamheid

Geen Keukenhof maar wel verdraagzaamheid

Geen Keukenhof maar wel verdraagzaamheid. Een conclusie die we een maand geleden nog niet hadden durven maken. De Keukenhof bestaat dit jaar 71 jaar en voor het eerst mag er geen enkele toerist foto’s van de prachtige bloemen maken. Voor die liefhebbers geeft de Keukenhof dit jaar wel online een kijkje in de keuken. In een notendop het je dan de economische schade van het Corona virus in kaart gebracht. 

Alle horeca dicht, musea dicht en ga zo maar door. Zelfs de grenzen zijn zo goed als dicht en dat bijna wereldwijd. Geen toeristen uit het buitenland om in ons land geld uit te geven. Zelfs geen Nederlander die zijn geld uit kan geven in de horeca, musea of waar dan ook. Vrijwel alle hotels en vakantieparken zijn ook gesloten. Het corona virus houdt de hele wereld in zijn macht.

Daarentegen is er wel een positief iets te melden in ons kille kikkerland: verdraagzaamheid! Opeens denken we weer aan die eenzame buurvrouw, letten we op onze ouderen en zijn we mensen in vitale beroepen opeens dankbaar. Zelfs op het politieke vlak is er bijna eensgezindheid. Acties worden op touw gezet om elkaar te helpen en daarbij wordt geen bevolkingsgroep uitgesloten.

Die verdraagzaamheid is ook bitter hard nodig want we zijn er nog lang niet. Het RIVM verwacht in de maand mei pas het hoogtepunt van deze Corona crisis te krijgen. Dat houdt dus in dat we in ieder geval tot en met mei strenge maatregelen zullen hebben en wellicht nog wel langer. Dat wordt voor iedereen een echte beproeving maar het is nu eenmaal echt noodzakelijk. Iedereen die de noodzaak er niet van in ziet is blind voor de realiteit en heeft vast een beperkt netwerk.

Binnen blijven is echt het verstandigste. Ook ons valt het nu al best zwaar. Geen fotoshoots in onze thuisstudio, geen bruidsfotografie, geen newborn fotografie, geen workshops geven en zelfs geen workshop walks. Dat nu een aardig deel van ons inkomen wegvalt is in dit geval nog niet eens het aller ergste op de korte termijn. Veel bevriende fotografen zijn van fotografie afhankelijk. Bij hen valt in één klap alles weg. Barbara kan gelukkig vanuit huis werken en Wilco werkt in de zorg. Dat laatste is in deze tijd zeker geen pretje. 

Laten we hopen dat onze verdraagzaamheid en geduld sterk is in heel Nederland. Naar de Keukenhof gaan we volgend jaar wel weer. Geen Keukenhof maar wel verdraagzaamheid. Misschien zijn we volgend jaar wel blij als het gewoon weer andersom is. 

Een laatste tip om er toch even op uit te gaan: de bloembollenvelden staan weer in bloei en er zijn geen toeristen uit Azie dus ook geen files, bussen of ander overlast. Rij eens een rondje langs de bloembollen ter ontspanning en afleiding!

Geen Keukenhof maar wel verdraagzaamheid


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen