Nieuws van Eckhardt Fotografie

Genieten van de zonsondergang

de zonsondergang fotograferen

We zouden elke dag de zonsondergang wel willen fotograferen op het strand van Den Haag. Het blijft een natuurfenomeen die elke dag weer anders is. Een wolk, een schip aan de horizin, mensen in de branding, een vliegtuig…..  Allemaal elementen van het moment die mee kunnen spelen bij het vastleggen van een zonsondergang.

Het is vooral ook die fascinerende en  prachtige kleur van geel en oranje die de zon laat zien net voordat hij achter de horizon verdwijnt. Vanaf het begin van ‘het gouden uurtje’ tot ongeveer een half uur, tot soms wel een uur na zonsondergang, zijn de meest bijzondere kleuren te zien boven de zee op een mooie zomeravond.

Als het even kan in onze redelijk volle agenda dan proberen we minimaal 1x per week toch wel een zonsondergang mee te pikken. Niet altijd gewapend met een serieuze fotocamera want ook met een mobiele telefoon kun je tegenwoordig best een mooie foto schieten van de zonsondergang. De foto’s die we dan maken komen met enige regelmaat op ons Instagram account te staan, de meer serieuze foto’s gebruiken we soms (echt niet altijd) voor commerciële doeleinden. 

Wellicht dat we binnenkort eens een vlog maken van onze belevenissen op het strand tijdens de zonsondergang 🙂 

De kopfoto van dit bericht heeft Wilco gisteravond gemaakt. Binnenkort zullen we nog veel meer foto’s plaatsen van de natuur, stadsgezichten en wat al niet meer.

Maken jullie wel eens foto’s van de zonsondergang?