Nieuws van Eckhardt Fotografie

Groot diafragma bij newborn fotografie

Groot diafragma bij newborn fotografie

Elke fotograaf gebruikt een groot diafragma bij newborn fotografie. De scherptediepte in elke foto van een baby maakt de foto extra ontroerend. De nieuwe wereldburger wordt extra benadrukt in het beeld in combinatie met een mooie compositie. EÊn van de meest tot de verbeelding sprekende dingen in de fotografie is het gebruik van scherptediepte. Tegelijkertijd is het een van de meest onbegrepen dingen. 

Het gaat vaak fout als je niet weet hoe je de standaard instellingen van de fotografie moet toepassen. In onze workshops besteden we hier extra veel aandacht aan om de verschillende en de functies van diafragma, sluitertijd en ISO duidelijk te maken. Dat doen we natuurlijk wel in begrijpbare taal zodat iedereen het niet alleen begrijpt maar ook direct kan toepassen.

We hebben trouwens nog enkele plaatsen beschikbaar voor de
workshop Digitale Fotografie
voor de beginnende fotograaf.

Scherptediepte is simpel gezegd: het gebied dat scherp is vanaf een punt dichtbij tot een punt veraf. Scherpte in de diepte zoals de naam al suggereert. Het punt waarop scherp is gesteld ligt altijd in dit gebied dat scherp is. Hoe groot dit gebied is zal afhankelijk zijn van een aantal grootheden. De bekendste hiervan is het diafragma. Hoe kleiner de diafragma opening zal zijn, hoe groter het scherptegebied wordt: een grotere scherptediepte. 

Vooral als je werkt met natuurlijk licht en je gebruikt een lichtsterk objectief zoals de 50mm 1.8, dan is het helemaal een prima idee om te werken met een groot diafragma. Zo maakt je optimaal gebruik van het licht. Je hebt immers weinig licht nodig voor een goed belichte foto.

Voor de duidelijkheid een paar foto’s die we recentelijk gemaakt hebben bij een bijzonder leuk stel in Zoetermeer. Een groot diafragma bij newborn fotografie is een vereiste voor aansprekende foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *