Nieuws van Eckhardt Fotografie

Het grote voordeel van onze thuisstudio

De thuisstudio van Eckhardt Fotografie

Het grote voordeel van onze thuisstudio is in deze tijd ook gelijk het grootste nadeel. De kracht van onze thuisstudio is dat we fotograferen met professionele apparatuur in onze huiskamer. Even ombouwen en we maken van een woonkamer een fotostudio. We behouden zo de knusse sfeer van een woonkamer en maken gelijktijdig professionele foto’s. Iedereen die een fotoshoot eng of spannend vind, is in onze thuisstudio snel op zijn/haar gemak.

In deze gekke tijd van de Corona-crisis is deze knusse thuisstudio ook gelijk onze grootste nadeel. We gaan uiteraard geen enkel risico lopen in onze eigen beschermde omgeving, ons eigen huis. Het is in ons huis simpelweg niet mogelijk om constant anderhalve meter ruimte te houden tussen personen. Het past ook zeker niet binnen onze manier van fotografie en onze manier van doen. 

Onze woonkamer is maar een paar vierkante meter en we gebruiken de helft als thuisstudio. Wij helpen ons model graag bij het aannemen van een passende houding en het instellen van het licht is bij onze manier van fotografie ook belangrijk om met regelmaat aan te passen. Kortom: we ontkomen er niet aan om elkaar aan te raken of rakelings langs elkaar te lopen.

Voor ons is een ‘anderhalve meter economie’ voor ons dan ook niet weggelegd en we geloven er ook totaal niet in. We moeten er ook echt niet aan denken! Het nadeel is dan natuurlijk wel dat onze thuisstudio pas weer gebruikt kan worden als vrijwel alle opgelegde maatregelen zijn opgeheven. Daarnaast moet ons hele gezin zich prettig en veilig voelen als we weer onbekende mensen in ons huis toe gaan laten voor een fotoshoot. 

Alles komt goed

Het grote voordeel van onze thuisstudio is in deze tijd dus ook gelijk het grootste nadeel. We wachten dapper op betere tijden. We gaan er niet vanuit dat we binnen anderhalve maand weer kunnen gaan fotograferen in onze thuisstudio. In ons achterhoofd hebben we de datum 1 juli in ons hoofd om weer te gaan starten met artistieke fotoshoots en zwangerschapshoots in onze thuisstudio maar niets is nog zeker natuurlijk. 

Wel hebben we afgelopen week een bijzondere lifestyle newborn fotoshoot gemaakt in een enorm huis in Scheveningen. Ook hebben we een aantal aanvragen voor fotoshoots in de buitenlucht vastgelegd. De bruiloften die gepland stonden voor deze maand zijn met een jaar opgeschoven. We hopen dat de geplande bruiloften in september wel door kunnen gaan.

We missen de sociale contacten in en om onze thuisstudio enorm, net als alle andere vromen van onze fotografie. Graag hadden we ook workshops en workshop walks willen doen maar het is niet anders. Toch weten we dat betere tijden onderweg zijn en zolang we gelukkig met elkaar en ook nog eens gezond zijn, mogen we echt niet klagen. Alles komt goed.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen