Nieuws van Eckhardt Fotografie

Het jaar 2020 begon zo mooi

Het jaar 2020 begon zo mooi

Het jaar 2020 begon zo mooi voor ons als Eckhardt Fotografie. De eerste drie maanden van dit jaar hebben we het flink druk gehad met zwangerschapsfotografie, artistieke fotografie en tussendoor een enkele newborn fotoshoot. Een volle agenda voor ruim anderhalve maand aan fotoshoots in onze thuisstudio en mooie bruiloften in het verschiet. Nu vallen we even in een diep gat maar we blijven positief en houden vertrouwen in de toekomst.

Volle agenda

Sinds januari 2019 hebben we onze fotografie activiteiten in onze thuisstudio vastgesteld op maximaal 2 per week omdat Wilco ging werken in de zorg en ging starten met de opleiding Verpleegkundige MBO niv. 4. Het gevolg hiervan was al snel dat onze agenda altijd wel minimaal een maand van te voren vol staat. We adviseren vooral zwangere vrouwen dan ook tijdig een afspraak te maken voor een zwangerschapsshoot. Helaas moeten we zwangere vrouwen die ons pas benaderen als ze bij voorbeeld al 30 weken zwanger zijn, eigenlijk altijd een ‘nee‘ verkopen.

Artistieke fotografie wordt steeds vaker ingezet als personalisering van kunst aan de muur. In de eerste drie maanden van dit jaar hebben we alweer een paar mooie fotoshoots kunnen maken. Vooral in aanloop van Valentijnsdag was het even een drukte van belang maar hebben we echt bijzonder mooie fotoshoots mogen maken.

Net op het moment dat we onze eerste blog over de eerste bruiloften voor ons dit jaar wilden aankondigen kwam het wordt Corona opduiken. Het Corona-virus al snel een Corona-crisis en al onze fotografie activiteiten moesten we per direct stil leggen. Tot nu is het vooral het woord Corona dat de klok slaat en is iedereen ook bezig met de gevolgen van deze crisis. Wij zijn daar geen uitzondering op.

Inkomstenderving

Hoewel we beide ook een werkgever hebben voor een aantal uren in de week, is het zeker niet zo dat de inkomsten uit Eckhardt Fotografie volledig als ‘extra’ kan worden aangemerkt. Aanschaf, onderhoud, vervanging, verzekeringen e.d. in de fotografie business zijn dure kostenposten om maar wat te noemen. Daarnaast hebben we als bedrijf natuurlijk ook maandelijkse bedrijfskosten die ook nu gewoon dapper doorgaan.

We berusten op dit moment in de situatie en proberen er het beste van te maken. 8 tot 10 fotoshoots missen per maand is pijnlijk, net als de 2 bruiloften die we zouden hebben in mei. Financieel gezien ‘minder prettig’ maar vooral emotioneel voor de mensen die voor onze fotocamera’s zouden komen staan. Afgelaste bruiloften en zwangere vrouwen die geen fotoshoot bij ons kunnen maken. Dat vinden we echt erg voor deze lieve mensen.

Het einde is in zicht

Deze foto is één van de laatste foto’s die we in onze fotostudio hebben gemaakt. Het jaar 2020 begon zo mooi en we zijn er van overtuigd dat we dit jaar nog hele mooie fotoshoots kunnen gaan maken. We blijven altijd positief en vol vertrouwen. Het einde is nog ver weg maar toch ook wel weer in zicht. In september hebben we nog twee mooie bruiloften in de agenda. Nu al enorm veel zin in!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen