Nieuws van Eckhardt Fotografie

Het leven is niet zo moeilijk

zwanger op de foto in den haag

Soms, in een wereld van vermeend racisme en discriminatie, maak je een foto die je weer terug op aarde brengt. We denken allemaal precies te weten waar de wereld naar toe moet en we weten vooral waar het allemaal aan ligt dat we ons zo slecht voelen. We zoeken de redenen zoals zo vaak bij hun want aan mij kan het simpelweg niet liggen. Ik ben immers ik en ik ben echt normaal. Het zijn juist de naderen die het niet willen begrijpen.

Soms, in een wereld van kou, kil en winterweer, maak je een foto die je weer terug op aarde brengt. De wereld verliest haar schoonheid door naderende winter die komen gaat. Bladeren gaan en laten de kille lege takken achter. De temperatuur laat ons snel de zomer vergeten en we klagen als kleine kinderen over de kou en kilte in ons land.

Soms, in een wereld van individueel denken, maak je een foto die je weer terug op aarde brengt. We kunnen oordelen wat we willen maar de basis van het leven is voor iedereen gelijk. Je komt op de wereld omdat je ouders lief hebben gehad. Als kleine baby ben je bij je geboorte het middelpunt van geluk en dankbaarheid. Vanaf je eerste adem buiten de baarmoeder wordt er van je gehouden om wie je bent.

Soms, in een wereld waar iedereen het beter weet, maak je een foto die ons warmte geeft in een donkere periode. Je maakt een foto van een jonge vrouw die in verwachting is van haar mooiste droom. Moeder worden van een kind is waar ze al haar leven van droomt. Moeder worden zoals haar kind en het opvoeden met al de liefde die ze maar kan geven. Ze straalt voor de camera en praat ronduit en vol trots. Nieuwsgierig als ze is naar het moment van de bevalling zo nieuwsgierig is ze naar de verhalen van die andere moeder die al liefde mag geven aan een kind. Meerdere kinderen in dit geval. Juist deze moeder had vandaag haar fotocamera in haar hand en maakte deze foto.

Het leven is niet zo moeilijk. Het leven is prachtig. Je moet het alleen zelf willen zien.


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen