Het mooiste dagelijkse natuurverschijnsel

Het mooiste dagelijkse natuurverschijnsel

Het mooiste dagelijkse natuurverschijnsel is natuurlijk de zonsondergang. Vooral vanaf het strand is het een prachtige verschijnsel om te bekijken en uiteraard om te fotograferen. De zonsondergang is elke dag anders en dat maakt het ook elke keer weer de moeite waard om een fototoestel mee te nemen. De kleuren en het schouwspel van licht kan per minuut verschillen.

Natuurlijk is het in de zomer veel fijner om de zonsondergang te fotograferen. Heerlijke temperaturen en door de lange dagen duurt ook de zonsondergang veel langer dan in de winter. Toch is een zonsondergang in de winter bij een heldere lucht soms veel krachtiger qua kleur. Elk jaargetijde heeft zo zijn charmes om de zonsondergang te fotograferen. Deze foto is zo’n mooi voorbeeld van een zonsondergang op een koude en vrij heldere dag zoals gisteren. 

De zonsondergang fotograferen vanaf het strand is onze favoriet. Spelen met de reflectie op het water en het natte zand kan een foto net wat meer kracht geven. Daarbij natuurlijk wel zorgen dat de horizon altijd recht is. Ook maken wij bijna altijd gebruik van de regel van derden om elke foto wat meer diepte mee te geven. Mensen die ons werk beter kennen, herkennen onze fotografiestijl hierin. Zelfs met fotografie in de studio hanteren we ook vaak deze belangrijkste compositieregel.

In juni maakten we al eens een blog over de fabelachtige zonsondergangen in de zomermaanden. Wilco heeft vorig jaar samen met Daisy zelfs eens een vlog besteed aan de zonsondergang. Misschien moeten we dat vloggen toch maar weer eens oppakken. We maken genoeg mee met onze fotografie dus daar kan het niet aan liggen.

Wil jij een prachtige foto van een zonsondergang aan je muur hebben? Kijk dan eens in onze webshop!


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen