Jaaroverzicht 1: Barbara’s bijzondere foto’s

Jaaroverzicht 1: Barbara's bijzondere foto's

We hebben weer veel foto’s gemaakt dit jaar. Nu het jaar 2022 bijna voorbij is, zijn we ze aan het archiveren en kijken we in een paar berichten nog eens terug aan de meest opmerkelijke fotomomenten. Vandaag jaaroverzicht deel 1: Barbara’s bijzondere foto’s.

Onze fotografie behelst voor meer dan de helft uit zwangerschapsfotografie en vrij snel daarna gevolgd door de lifestyle newborn fotoshoots. Het liefst zou Barbara ook nog prachtige geboorte reportages willen maken maar dat is helaas simpelweg niet te doen. Een geboorte laat zich nu eenmaal niet sturen qua datum en tijd dus geboortefotografie plannen in een agenda is onmogelijk. Al helemaal met onze agenda waarbij Barbara nog een pittige deeltijdbaan heeft, Wilco afgelopen jaar wisseldiensten had en daarnaast nog naar school moest en dan hebben we nog een kleine man die nog niet zelfstandig naar school kan en/of alleen thuis kan blijven. Nee, geboortefotografie is niet te doen helaas.

Toch kwam er een droom uit voor Barbara want haar boezemvriendin Shannon ging precies bevallen in een weekend dat Wilco niet werkte! Ok, de bevalling kwam wel heel snel op gang en moest er door alle partijen wat snelheidsovertredingen worden gemaakt maar…. Barbara was op tijd in de verloskamer met een fototoestel. Barbara kon zo een prachtige reportage maken van de geboorte van Chasey. De meest mooie foto’s zijn bij geboortefotografie ook gelijk de meest intieme foto’s. Minder geschikt om op een website te plaatsen maar des te waardevoller voor de ouders van Chasey.

Lees ook eens:  We moeten nog even geduld hebben

Ook in onze thuisstudio hadden we dit jaar wat mooie en bijzondere projecten. EΓ©n daarvan was de wens om een foto samen te stellen van zowel de zwangere buik als de baby op de buik van de moeder. Nog nooit eerder gedaan dus daar wilden we graag aan meewerken. Eerste uiteraard de mooie zwangere buik op de foto zetten zo horizontaal en goed belicht mogelijk. Daarna alle instellingen goed vastleggen om na de geboorte de vrouw in kwestie op exact dezelfde manier nogmaals te fotograferen maar dan met een baby op haar buik. Nou, dat bleek niet de meest makkelijk opdracht maar uiteindelijk is het wel gelukt. Niet tot in de perfectie maar goed genoeg voor een hele blije mama. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen.

Natuurlijk gaat Barbara’s bijzondere foto’s vooral over baby’s. Barbara is enorm in haar element als het om baby’s fotograferen gaat. Haar lifestyle newborn fotoshoots maakt ze daarom ook erg graag. Ze mocht er flink wat maken dit jaar en niet alleen binnen, maar door de mooie en lange zomer, ook enkele fotoshoots in de buitenlucht. Vooral fotoshoots van baby’s aan de borstvoeding in de buitenlucht bleek een nieuw succesnummer.


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!