Nieuws van Eckhardt Fotografie

Jaaroverzicht Zwangerschapsfotografie

Jaaroverzicht Zwangerschapsfotografie

Ons Jaaroverzicht Zwangerschapsfotografie zou zich zomaar kunnen beperken tot het laatste kwartaal van dit jaar maar dat dekt dan net de lading niet. Er is gelukkig nog veel meer gebeurd. Ook in het eerste kwartaal hebben we een aantal prachtige zwangerschapsshoots mogen maken. De eerste fotoshoot hadden we al in de eerste week van het nieuwe jaar. Tot aan de eerste Corona maatregelen was onze agenda goed gevuld met o.a. zwangerschapsshoot in onze thuisstudio. 

Toen was daar opeens die bang makende Corona en werden er maatregelen opgelegd. Al onze fotoshoots moesten afgezegd worden en konden we geen nieuwe afspraken aannemen. Onze thuisstudio kon tot nader order niet gebruikt worden. Hoewel we geen fulltime fotograaf zijn, viel er natuurlijk wel een deel van ons inkomen weg die we niet konden compenseren. Maar goed, in vergelijking met andere fotografen die wel fulltime hun inkomsten uit de fotografie halen, hadden wij niets te klagen. We moesten het er maar mee doen.

Creatief zijn in Corona-tijd

Zwangerschappen gingen vanzelfsprekend wel gewoon door en dus waren er ook veel zwangere vrouwen die geen fotoshoot bij een fotograaf konden laten maken. Pas in mei durfden wij, in samenspraak met enkele zwangere vrouwen en hun partners, creatief te worden qua locaties. De eerste zwangerschapsshoot in een leeg centrum van Den Haag was daar het begin van. Later, vooral door het prachtige weer, maakten we fotoshoots op het strand zoals onder meer deze, deze en deze.

Per 1 juli werden de opgelegde maatregelen enigszins versoepeld en konden we onze thuisstudio weer voorzichtig openen. De hittegolf noodzaakte ons om toch vaker uit te wijken naar het strand dan onze thuisstudio op te bouwen. Na een korte vakantie in augustus kwam Corona in ons leven en moesten we onze fotoshoots weer cancelen. Pas na een maand kregen we weer de durf en kracht om zwangerschapsshoots aan te nemen en dat was maar goed ook…..

Corona babyboom

We kregen al signalen vanuit de media en van verloskundigen dat de eerste lockdown een babyboom op gang zou brengen. De eerste Corona-baby’s zouden dan in december het levenslicht gaan zien. Een zwangerschapsshoot maakt men normaal gesproken vanaf 32 weken dus die rekensom hadden we snel gemaakt: het wordt spitsuur in onze thuisstudio!

Om aan de aanvraag te kunnen voldoen besloten we om alleen nog maar zwangerschapsshoots aan te nemen. Artistieke fotoshoots en soms ook lifestyle newbornshoots kwamen op het tweede plan. Niet veel later bleek dat we alle aanvragen niet aan konden en moeste we met pijn in ons hart ook aanvragen afwijzen. Vol is in ons kleine huisje en ons eigen werkzaamheden bij onze werkgevers, dan ook echt vol. Het gezinsleven gaat in ons huis natuurlijk ook gewoon door.

Het verhaal achter de foto

Maar…. al met al hebben we door die laatste eindspurt van fotoshoots, toch een prachtig jaar gehad op het gebied van zwangerschapsfotografie. Bijzonder pakkende fotoshoots vaak en daar houden wij zo enorm van! We hebben getracht een foto te maken van alle shoots voor ons Jaaroverzicht Zwangerschapsfotografie maar dat werd geen gezicht zo klein. Ook hadden we bijzonder veel mensen moeten benaderen om toch alsnog voor deze ene foto toestemming tot publicatie te geven. Een onbegonnen opgave. Deze combinatie vinden we eigenlijk veel mooier. Temeer omdat het verhaal achter deze foto’s zo mooi zijn. Misschien is dat wel het mooiste van fotografie.

Op naar het volgende jaar!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen