Nieuws van Eckhardt Fotografie

Japanse Tuin in Clingendael heel 2020 gesloten

Japanse Tuin in Clingendael heel 2020 gesloten

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is de Japanse Tuin in Clingendael heel 2020 gesloten. De Japanse Tuin ligt in het midden van landgoed Clingendael. In de tuin vindt u zeldzame bomen en planten. Omdat de tuin al heel oud is en kwetsbaar, is deze maar 8 weken per jaar open: 6 weken in het voorjaar en slechts 2 weken in het najaar.

De Japanse Tuin heeft een aparte en bijzondere sfeer. Dit komt onder andere door de prachtige moslaag. Daarnaast staan er prachtige en zeldzame planten en bomen in de tuin. In het voorjaar kunt u de volle bloei van de azalea’s, rhododendrons en sierkersen bewonderen. Tijdens de herfstopening is de tuin heel kleurrijk door de herfstverkleuringen van de verschillende Japanse esdoorns.

Van 10 oktober tot en met 25 oktober 2020 zou de Japanse tuin geopend zijn maar de coronamaatregelen laten dit helaas niet toe. Eerder werd de voorjaarsopening gecanceld door de Corona-uitbraak. De onderlinge afstand van anderhalve meter is door de smalle paden in de kleine Japanse Tuin niet haalbaar. Ook eenrichtingsverkeer behoort niet tot de mogelijkheden. 

Plaats voor rust en bezinning

De tuin heeft een heel eigen en verrassende sfeer, mede veroorzaakt door de schitterende moslaag. De tuin bevat veel stenen lantaarns, met een grote variatie aan vormen. Ook zijn er 2 watervaten. Een watervat heeft 4 afbeeldingen van Boeddha’s. Het andere watervat heeft de vorm van een lotusbloem. Het mooie paviljoen is een populaire plek om van daaruit de tuin te bewonderen. Tot omstreeks 1940 bevonden zich schuifpanelen in het paviljoen. Deze panelen zijn in 2009 teruggeplaatst met de medewerking van Japanse architecten. Het erfgoed van freule Daisy is nu voor de bezoekers van de Japanse Tuin een plaats van serene rust en bezinning.

Hopelijk kunnen we in het voorjaar van 2021 weer genieten van de openstelling van de Japanse Tuin. Vooral a.s. bruidsparen die dit jaar hun bruiloft vaak al met een jaar hebben moeten uitstellen, kijken reikhalzend uit naar de opening van deze populaire bruidsfoto locatie. Ook wij hebben hier al meer dan eens een bruidsreportage mogen maken.

In onze agenda staan in mei 2021 maar liefst een viertal bruidsreportages waarvan er minimaal 2 gebruik willen gaan maken van de Japanse Tuin. We beginnen alvast met duimen in de hoop dat tegen die tijd Covid-19 van de aardbodem verdwenen is…..

Japanse Tuin in Clingendael heel 2020 dicht


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen