Nieuws van Eckhardt Fotografie

Je eigen wandversiering aan de muur

Wandversiering Eckhardt Fotografie

Hoeveel foto’s van jezelf heb jij als wandversiering aan je muur? Bijzonder veel mensen fotograferen vandaag de dag maar er zijn maar weinig mensen die thuis een foto aan de muur hebben die ze zelf hebben gemaakt. Als je dan vraagt waarom niet volgt vaak het antwoord dat ze niet van die mooie foto’s maken. Dat is best iets om over na te denken.

Mensen maken dus veel foto’s maar vinden hun foto’s niet goed genoeg om uit te vergroten en op te hangen aan de muur. We snijden dit onderwerp graag aan tijdens onze workshops en/of fotoshoots. Mensen maken vaak foto’s om iets vast te leggen zoals tijdens een vakantie. Gek genoeg wordt er dan niet bij nagedacht hoe we dit beeld gaan vastleggen. Van de 100 vakantiefoto’s heb je voor jezelf een leuke herinnering van je vakantie maar iemand anders ziet alleen 100 nietszeggende foto’s. Komt dit jou bekend voor?

Het WOW-effect

Door beter stil te staan hoe je een foto maakt kun je wel dat ‘wow-effect’ krijgen bij het zien van je foto’s. Los van de techniek speelt compositie een belangrijke rol. Daarna kan de nabewerking de ‘finishing touch’ zijn van de foto. Een foto omzetten naar zwart/wit, iets meer contrast toebrengen en dergelijke kleine bewerkingen kunnen een foto net dat beetje extra geven.

Je kunt nog zoveel verwachten van je fotocamera maar de fotograaf bepaald uiteindelijk de foto. Niet alleen qua compositie ook welke techniek hij gebruikt van zijn/haar fototoestel. Dat is dus een hele andere benadering dan te zeggen dat je geen goede foto’s kunt maken omdat je maar een eenvoudig fototoestel hebt! Die opmerking horen we echt nog veel te veel!

Tijdens onze workshops staan we uitvoerig stil bij de techniek van een fototoestel, de mogelijkheden en het gebruik. Alles uitgelegd in eenvoudige ‘Jip & Janneke-taal’ zodat iedereen het begrijpt en dat ook iedereen het onthoudt. Ook behandelen we de compositie van de foto. Wat ‘oogt lekker’ en wat niet. Eenvoudige trucjes die makkelijk toepasbaar zijn in elke foto.

Zou het niet gaaf zijn om van de 100 vakantie foto’s ÊÊn of twee toppers te hebben die je met trots aan je eigen muur in je eigen huis kunt hangen? Je eigen foto op canvas, hout of misschien wel in een prachtige passepartout. We helpen je graag om jezelf verder te ontwikkelen om jou die geweldige foto te laten maken.

Kijk HIER voor onze workshops en schrijf je snel in! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de snelle beslissers.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen