Nieuws van Eckhardt Fotografie

Je kind is de baas vanaf dag 1

Je kind is de baas vanaf dag 1

Je kind is de baas vanaf dag 1. Een gevaarlijke uitspraak maar we zeggen het toch meerdere keren per dag. Toch bedoelen we dat minder schokkend dan het wellicht over komt. We maken deze opmerking altijd bij het bespreken van een lifestyle newborn shoot. Tijdens dit soort fotoshoot is het namelijk de hoofdpersoon die de regie in handen heeft.

Je kunt nog zoveel verwachten van een fotoshoot van een nieuwe wereldburger en nog zoveel voorbereidingen treffen: als de baby geen zin heeft dan gaat er niks gebeuren. Dit geldt natuurlijk ook als kinderen ouder worden. Kinderen dwingen om op de foto te gaan geeft nooit een mooie foto. Daar kan iedereen wel wat bij bedenken. Toch?

Bij newborn shoots zijn wel wat voorbereidingen te treffen om de baby zo relaxed mogelijk voor de fotocamera te krijgen maar een garantie heb je nooit. Sommige mensen doen hun baby nog even extra in bad voor de fotoshoot, een extra borstvoeding wil ook nog wel eens helpen en een babymassage hebben we ook wel eens meegemaakt. Zelf geloven wij vooral in de rust van de ouders en van de omgeving. Ouders met zenuwen of hoge verwachtingen zorgen toch onbewust voor onrust. Een hond die eigenlijk moet worden uitgelaten, een kat in de gordijnen of een buurman die aan het klussen is….. Het werkt allemaal door op ons fotomodel.

Als een kind wat ouder is krijgen we met andere facetten te maken. Stil zitten is uiteraard de belangrijkste maar ook verlegenheid e.d. spelen mee bij een fotoshoot. Onze hoofdpersoon op deze foto’s was de gezelligheid zelve maar stilzitten was toch wel een dingetje. Als fotolocatie hadden we al bewust voor de slaapkamer van papa en mama gekozen in plaats van onze thuisstudio. Dat was op zich wel een meester zet gezien de mooie natuurlijk licht inval. Toch is het stil zitten van een bijna 1-jarig kind een opgave.

Gelukkig zijn we kinderen gewend dus wij zijn niet zo snel van ons stuk te brengen. Als ons fotomodel ons het hele huis wil laten zien dan kruipen we er gewoon achteraan. De ouders vonden het wat vreemd maar het heeft niet alleen een vrolijk kind opgeleverd maar ook nog mooie plaatjes. De onderste foto hebben we maar niet als kopfoto geplaatst. Facebook en Google zien overal ongewenst naakt in en er zijn vast hele volksstammen die ook zo denken. Wij zien vooral een gelukkig kind die lol heeft met zijn ouders en de fotograaf. 

Je kind is de baas vanaf dag 1. Het klopt dus wel 🙂 

Je kind is de baas vanaf dag 1


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen