Nieuws van Eckhardt Fotografie

Kerst in de Passage

Kerst in de Passage in Den Haag

Het is al Kerst in de Passage in Den Haag. De prachtige kerstboom staat weer in het midden het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland. Het prachtige complex uit 1885 doet statig aan en daar past de kerstboom elk jaar weer prachtig mooi bij.

Voor veel mensen is de kerstboom in de Passage de start van de Kerst in het winkelgebied van het centrum van Den Haag. Net als de prachtig ingerichte etalages van de Bijenkorf. Deze foto heb ik even snel gemaakt in de Passage op klaarlichte dag zonder al teveel mensen op de foto. Vaak is dat onmogelijk omdat bijna elke voorbijganger graag even een foto maakt van dit begin van Kerst in de stad. In de avond wordt dit natuurlijk een veel mooiere foto maar die volgt vast snel!

Het is ook best een bijzondere periode in de laatste maand van het jaar. Door de vele prachtig ingerichte etalages, de vroege schemering en de meerdere koopavonden, is er ruimte genoeg om dit mooi te kunnen fotograferen. Vooral creatief spelen met de elementen van de belichtingsdriehoek kunnen verrassende foto’s opleveren. Werken met lange(re) sluitertijden, kerstverlichting en winkelend publiek kan heel mooi uitkomen. Belangrijk in ieder geval is om die kerstsfeer ook mooi uit te dragen in je foto’s. Het aanpassen van je witbalans kan dan vaak uitkomst bieden. 

De kerstsfeer gaat gelukkig past echt los na ‘Sinterklaas’. Daar zijn we altijd toch nog wel erg blij mee. Niet veel winkeliers nemen meer de tijd om hun etalage in te richten in Sinterklaas sferen met vooral veel pepernoten en cadeau’s in de etalage. Om een Zwarte Piet in een etalage te ontdekken tegenwoordig moet je wel hele goeie ogen hebben. Die zijn bijna niet meer te zien.  

Binnenkort dus op pad met de camera en statief om de kerstsfeer in het centrum van Den Haag vast te leggen.  Misschien maken we er wel een nieuw fotoproject van. Gaan jullie dat ook doen of zijn wij de enige gekken die dit graag willen fotograferen? Iemand behoefte om tegen die tijd mee te gaan?