Nieuws van Eckhardt Fotografie

Kunstzinnige naaktfotografie op social media

Kunstzinnige naaktfotografie op social media

Kunstzinnige naaktfotografie op social media is nog steeds niet toegestaan. Geen ramp natuurlijk voor de mensheid maar voor ons best wel eens vervelend. We gaan er echter geen strijd meer van maken want daar zijn andere partijen veel beter in. Wij berusten ons in de situatie en plakken gewoon een extra balkje over de foto voor Facebook, verwijzend naar de originele foto in het betreffende blog. 

Als een foto ook maar een klein deel van een blote vrouwenborst bevat zal de foto verwijderd worden van Facebook en Instagram. Vervelend voor ons want dat is juist onze manier van fotografie. Juist om die reden komen klanten al ruim 8 jaar naar ons toe! Zowel bij artistieke fotoshoots als bij zwangerschapsshoots werken we veel met lowkey belichting in combinatie met een (al dan niet deels) ontbloot bovenlichaam.

Facebook laat alleen vrouwentepels toe als het om borstvoeding of bevallingen gaat, ‘gezondheid gerelateerde situaties’, of protestacties. Instagram laat uitsluitend foto’s toe van vrouwen die borstvoeding geven, schilderijen en beeldhouwwerken met blote borsten en borsten met littekens na een amputatie. Kunstzinnige naaktfotografie mag dus pertinent niet. Maar waarom is een zwangerschap dan geen gezondheid gerelateerde situatie’? Ook hebben we de ervaring dat niet elke foto van borstvoeding geaccepteerd cq. getolereerd wordt. 

Verschillende keren zijn we om die reden dan ook op de vingers getikt door Facebook/Instagram en, wat minder, ook door Google. Los van het verwijderen van de foto en bijhorende content werden we meer dan eens geblokkeerd voor enkele uren tot enkele dagen. Een vreemde gewaarwording omdat we in onze beleving niks verkeerd doen. In bijna alle gevallen hebben we dan ook protest aangetekend en de dialoog opgezocht. Helaas is dit bij Facebook erg lastig.

De censuur roept allerlei vragen op. Wat maakt een borst een borst? Gaat het om een borstweefsel – wat zwaardere mannen soms ook hebben? Of moet er een vrouw aan vastzitten? Geldt het ook voor een transgendervrouw? En vanaf welk punt in hun transitie zouden zij hun tepels moeten gaan afschermen? De tepel, dat wat je niet mag laten zien, heeft iedereen. Maar het borstgedeelte heeft niet iedereen, en je mag wel underboob tonen maar dan ook weer niet altijd. Op onze foto’s is überhaupt zo goed als nooit een tepel te zien! We hebben nooit begrepen hoe het nu precies werkt en waar de grens ligt. 

Klaar ermee!

We gaan de discussie gewoon maar helemaal niet meer aan. We zijn er nu wel klaar mee met deze laatste klaagzang. De grote Amerikaanse techbedrijven zijn bij uitstek conservatieve organisaties. Maar als de seksualisering van de borst minder wordt, zullen ze hun beleid wel bijstellen. Ooit….. Kunstzinnige naaktfotografie op social media is nu gewoon niet gewenst. Dan gaan we gewoon werken met een kleine omweg door middel van dit woord als balkje. Gelukkig bepalen we op onze website wel zelf wat we publiceren en daar komen gelukkig onze toekomstige klanten ook. Sterker nog, onze agenda is inmiddels tot en met de eerste week van januari zo goed als vol!

Kunstzinnige naaktfotografie op social media

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen