Lingerie of naakt fotoshoot, is dat wat voor mij?

Lingerie of naakt fotoshoot, is dat wat voor mij? Een vraag die we bijna dagelijks krijgen. Wij vinden vaak van wel maar we leggen het graag even aan je uit op deze pagina.

Boudoir fotografie, lingerie fotografie, Artistieke fotografie en artistiek naakt: Termen voor prikkelende foto’s die tot de verbeelding spreken. Door te spelen met licht, contrast en compositie kunnen artistieke foto’s worden gemaakt van het vrouwelijk lichaam die een bepaalde emotie oproepen. Weinig licht, vaak maar 1 lichtbron, zorgt voor een artistieke uitstraling waarbij één zijde “wegvalt” in het donker. Denk hier aan silhouet fotografie of artistiek naakt. Silhouet fotografie om de nadruk van de contouren van het menselijk lichaam vast te leggen of de expressie van het model beter te benadrukken.

Voorbeelden van onze artistieke fotografie vind je hier op onze website. Ook op ons blog en op onze Facebookpagina plaatsen we met regelmaat voorbeelden. Volg je ons al op Facebook? Doen hoor! Zoals je bij onze voorbeelden kunt zien fotograferen we alleen vrouwen voor een artistieke fotoshoot. Dus geen mannen en ook geen paren. Elke fotoshoot maken we samen. Wilco maakt de foto’s en Barbara zorgt voor het licht en assisteert met de houdingen. Bij een artistieke zwangerschapsshoot is deze verdeling van werkzaamheden vaak net andersom.

Artistiek Naakt Fotografie (2)De artistieke fotoshoot

Het is onze ervaring dat veel personen erg graag een artistieke fotoshoot willen laten maken van zichzelf maar twijfelen om het daadwerkelijk te doen. Om die reden maken we de artistieke fotoshoots bewust in onze eigen thuisstudio om zo een optimaal ontspannen omgeving aan te bieden. Vooraf worden de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken en nemen we uitgebreid de tijd voor de fotoshoot. Alle foto’s worden optimaal bewerkt en digitaal beschikbaar gesteld binnen enkele dagen na de fotoshoot. Zelf ben je dan vrij om een mooie uitvergroting te laten maken of misschien wel een fotoalbum.

‘Ik wil wel maar ik durf niet’

Deze opmerking horen we bijna dagelijks. Veel vrouwen willen graag een aantal mooie foto’s van zichzelf hebben maar durven nog niet die laatste stap te zetten. Veelal volgt dan een voorzichtige benadering met de vraag of we uit willen leggen hoe we te werk gaan tijdens een artistieke fotoshoot en wat men mag verwachten van zo’n fotoshoot in onze thuisstudio. Voor ons voldoende reden om op deze pagina uit te leggen hoe een Artistieke fotoshoot bij ons in zijn werk gaat. Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan horen we dat graag van je.

 

Naakte vrouw

Hoe zien wij een Artistieke fotoshoot

Als vele mensen de termen ‘Boudoir fotografie’, ‘Artistiek Naakt’ of ‘Artistieke fotografie’ horen dan is vaak de eerste indruk: ‘spannende foto’s’. Voor een deel klopt dat natuurlijk ook wel want elke foto hoort tot de verbeelding te spreken. De fotograaf tracht tijdens een Artistieke fotoshoot te spelen met licht en compositie om het model zodanig vast te leggen zodat deze foto’s enigszins prikkelen bij het zien van de foto. Het is de kunst van de verleiding die alleen maar kan worden bereikt als er een chemie is tussen de fotograaf en het model. Het onderling vertrouwen, integriteit en discretie zijn dan ook belangrijke kenmerken voor ons tijdens een artistieke fotoshoot. Een artistieke fotoshoot kan bij ons bestaan uit lingeriefoto’s (boudoir), artistiek naakt of een combinatie hiervan. Al naargelang de verwachtingen en wensen van ons model.

Wat mag je bij ons verwachten van een artistieke fotoshoot?

Het is vanzelfsprekend dat een model voor een Artistieke fotoshoot enigszins nerveus is voor aanvang van de fotosessie. We hebben dan ook geen haast en nemen uitgebreid de tijd om in een ontspannen sfeer elkaars verwachtingen en wensen te bespreken. De foto’s worden meestal gemaakt door Wilco terwijl Barbara het model helpt met de juiste pose. Samen stellen we je op je gemak en nemen we alle tijd voor de fotoshoot. Als model ben jij onze klant dus jij bepaalt of je een bepaalde pose leuk vindt of niet. Wil jij alleen foto’s in je lingerie? wil je af en toe van setje wisselen? Alles kan en mag. Na de fotosessie bewerken we alle foto’s en sturen we alle foto’s digitaal naar je toe zonder extra kosten. Wil je een mooie uitvergroting op papier, hout of canvas of een leuk album om cadeau te doen aan je echtgenoot of vriend/vriendin? We helpen je graag en kunnen alles voor je verzorgen. Heb je onze voorbeelden al eens bekeken op deze website? Deze foto’s kunnen we ook van jou maken! Daar hoef je echt geen ‘fotomodel figuur’ voor te hebben.

Komen mijn foto’s op jullie Facebook pagina of website?

Nee, alle foto’s die we maken die sturen we alleen naar jou en wij staan garant dat deze foto’s niet door anderen bekeken worden. Mochten we enkele foto’s willen gebruiken voor onze website en/of Facebook-pagina dan zullen we hiervoor expliciet om je toestemming vragen. Zonder jouw toestemming zal er nooit iets geplaatst worden.

Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom

Voor alle zekerheid: een model moet tenminste 18 jaar oud zijn voor een Artistieke fotoshoot. Onder de 18 jaar maken we absoluut geen artistieke foto’s, ook niet met toestemming van beide ouders en/of verzorgers.

Onze thuisstudio

Onze thuisstudio is onze woonkamer. Met onze professionele studioapparatuur bouwen we onze woonkamer eenvoudig om tot fotostudio zonder dat de huiselijke sfeer direct verdwenen is. Van onze klanten vernemen we altijd dat deze ontspannen huiselijke sfeer hen helpt bij het ontspannen voor de artistieke fotoshoot. We stellen je graag op je gemak en we nemen de tijd om elkaar wat beter te leren kennen voordat we ons fototoestel in ons handen nemen. Onze thuisstudio bevindt zich op de eerste verdieping en zicht van buitenaf wordt door de opstelling van onze fotostudio eenvoudig weggenomen.

De duur van een fotoshoot

lingerie fotografie den haagEen artistieke fotoshoot wordt bij voorkeur gemaakt in de avonduren en/of in het weekend. We kunnen dan uitgebreid te tijd nemen voor de fotoshoot zonder dat daarbij op de klok gekeken hoeft te worden. We nemen geen opdrachten meer voor dezelfde dag aan na een artistieke fotoshoot zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. Het komt dan ook wel eens voor dat een fotoshoot een groot deel van de avond in beslag neemt zonder dat hiervoor extra hoeft te worden betaald.

Wat moet ik meenemen?

Het is aan het model zelf te bepalen wat ze aantrekt tijdens de fotoshoot. Vaak raden we aan om ten minste twee verschillende setjes lingerie mee te nemen. Als je naar onze voorbeelden kijkt dan kun je misschien enige inspiratie op doen. Zoals je bij onze voorbeelden kunt zien kan een blouse of doorschijnende stof ook erg mooi zijn voor een foto.

Is een artistieke fotoshoot leeftijdsgebonden?

Het is misschien een gekke vraag maar we krijgen hem nogal eens gesteld. Voor ons heeft een artistieke fotoshoot geen leeftijdsgrens. Vanzelfsprekend maken we geen artistieke foto’s van personen onder de 18 jaar oud maar voor ons is er geen bovengrens. Leeftijd zegt net zo weinig als over het gewicht, uiterlijk, geaardheid en ras van ons model. We hebben respect voor ieder persoon en we zijn er van overtuigd dat er van ieder mens mooie foto’s zijn te maken die tot de verbeelding kunnen spreken.

Onze beroemde waterdruppels

Onze waterdruppels op het naakte lichaam zijn inmiddels erg gewild geworden en daar zijn we erg trots op. Waterdruppels op een naakt lichaam in combinatie met de juiste lichtinval en compositie geven een bijzonder warme uitstraling en is een prikkeling voor de ogen. Vaak een bijzondere ervaring voor het model en altijd de afsluiting van de fotosessie.

Lingerie of naakt fotoshoot, is dat wat voor mij? Het antwoord is altijd ‘ja’ maar jij moet er natuurlijk zelf wel voor open staan. Neem gerust contact met on sop als je nog meer informatie wilt hebben.