Nieuws van Eckhardt Fotografie

Minimale belichting voor maximaal resultaat

Minimale belichting voor maximaal resultaat

Minimale belichting voor maximaal resultaat is de kracht van low-key fotografie. Low-key fotografie is de basis van onze artistieke fotoshoots. Vooral in de aanloop naar de Feestdagen hebben we meerdere artistieke fotoshoots in de week mogen doen.

Onze belichting passen we aan aan de wensen en verwachtingen van onze klant. Wat is het doel van de fotoshoot en hoe verwacht je zelf op de foto te staan. Vaak zijn de antwoorden op deze twee vragen bepalend voor de rest van de fotoshoot. De ene vrouw wil meer van zichzelf op de foto dan de ander, de een is minder tevreden met zichzelf terwijl de andere heeft speciaal komt voor die ene mooie foto die ze heeft gezien op internet.

Hoewel je foto’s bij low key fotografie erg donker zijn, gaat het juist om licht. Of tenminste, hoe het licht valt. Bij low key is over het algemeen meer dan vijftig procent van de foto donkerder dan middengrijs, terwijl bij de meeste ‘normale’ foto’s het overgrote deel van de foto lichter is dan middengrijs. De belichtingsmeter van de camera gaat bijvoorbeeld uit van 18% grijs. Je moet de donkere ruimtes goed gebruiken en het licht (of je onderwerp ten opzichte van het licht) slim positioneren. 

Deze foto van een prachtige dame is wel heel donker geworden maar tegelijkertijd ook helemaal perfect qua schaduwbereik. De dame in kwestie blijft op deze manier anoniem en onze hersenen bedenken de rest erbij zoals dat hoort bij artistieke fotografie. Uiteindelijk is deze foto in een prachtige zwarte lijst gekomen met een helder witte passe partout en hangt inmiddels vast aan de muur in huis.

Minimale belichting voor maximaal resultaat past dan ook als geen ander bij deze mooie foto.

 


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen