Nieuws van Eckhardt Fotografie

Natuurlijk licht is het beste licht

Natuurlijk licht is het beste licht

Natuurlijk licht is het beste licht voor onze lifestyle newborn fotoshoots. De zachte gloed van het indirecte daglicht geeft een mooie kleur aan onze foto’s. Een bijkomend voordeel is dat er geen flits- of daglichtlamp gebruikt hoeft te worden. Kunstlicht willen we absoluut niet hebben bij onze fotoshoots van prachtige nieuwe wereldburgers.

Een groot raam en/of goede lichtinval is dan ook vaak wel een vereiste voor deze lifestyle fotoshoots. Vaak komen we dan ook uit op de woonkamer of de grootste slaapkamer. Traditioneel zitten daar de grootste ramen in huizen maar uitzonderingen zijn er natuurlijk ook. Zo hebben we al enige keren in een prachtige serre gestaan, op de overloop onder een grote lichtkoepel in het dak en een aangebouwde keuken met schuifpui.

De lifestyle newborn fotoshoot kenmerkt zich vooral door de manier van fotografie. Vooral weinig poseren en gewoon doen waar jullie goed in zijn: jezelf zijn en blijven! Geen Anne Geddes foto’s of andere opgevouwen standjes van de pasgeboren baby. Wel een pasgeboren baby in de armen van papa, aan de borst van mama of op de buik van grote broer of zus. Ongedwongen een mooie serie foto’s maken zonder enorme tijdsdruk. De baby is de baas en die bepaalt het tempo en duur van de fotoshoot. Dat klinkt raar maar in de praktijk is het echt zo!

De afgelopen periode hebben we gemerkt dat bij logisch nadenken en goed overleg vooraf, een lifestyle newborn fotoshoot van een pasgeboren baby ook echt wel kan in deze gekke en onzekere Corona-crisis. Na het eerste bericht hierover, duurde het niet lang voordat de eerste aanvragen binnenkwamen. Natuurlijk respecteren we ieder privacy maar soms is het voor een fotograaf enorm lastig dat we onze mooie foto’s niet altijd mogen laten zien in ons blog of op onze Facebookpagina. Bovenstaande foto gelukkig wel om even goed te laten zien hoe prachtig natuurlijk licht kan zijn.

Geduld voor onze thuisstudio

Heerlijk om weer wat fotoshoots te kunnen doen. Voor onze thuisstudio moeten we echter nog even wachten. Nog even geduld! Op dit moment fotograferen we newborn fotoshoots bij de baby thuis en zwangerschapsshoots in de buitenlucht. Zoals eerder gezegd gaan we per 1 juli kijken wat de mogelijkheden zijn om onze thuisstudio weer efficiënt te kunnen gebruiken. Vooralsnog maken we vanwege de beschikbare tijd en drukke agenda voorlopig geen gezinshoots e.d.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen