Nieuws van Eckhardt Fotografie

Opvallen met een bescheiden foto

Opvallen met een bescheiden foto

Opvallen met een bescheiden foto is ingewikkelder dan je denkt. Onze ogen zijn immers veel gewend. Zeker nu we in een wereld leven van TV, tablet en mobiele telefoon. De kleuren en indrukken vliegen door onze hersenen. Misschien is het daarom dat we in ons huis vaak rustige muurversieringen willen tegenwoordig. Een kunstwerk die rust uitstraalt qua kleur en qua compositie.

Een schilderij met een dromerig landschap is een goed voorbeeld maar misschien niet helemaal van deze tijd. Nu denken we vaak aan fotografie als muurversiering. Er is geen materiaal te bedenken waar tegenwoordig niet op bedrukt wordt dus dat hoeft het probleem niet te zijn. Canvas en hout zijn populair maar ook aluminium en plexiglas wordt nog veel verkocht.

Maar welke foto is nu geschikt voor aan de muur? Als je zelf zelden foto’s maakt, jezelf totaal niet fotogeniek vindt en ook nog eens geen partner hebt om foto’s te maken, dan is het best lastig om even snel een geschikte foto uit te zoeken want er valt niets te kiezen. Als je ons dan voorzichtig om advies vraagt dan denken we graag met je mee.

In een flinke e-mail sessie werden flink wat gegevens uitgewisseld en daaruit hebben we een voorstel gemaakt die uiteindelijk het Ei van Columbus bleek te zijn. Deze drukke dame heeft een bijzondere passie die ze naast haar drukke baan graag uitoefent. Het is een belangrijk deel van haar leven die wij tot uiting hebben laten komen in een foto. Uiteraard veel meer foto’s maar deze is de meest neutrale en passend voor een mooie uitvergroting aan de muur. Het was even flink passen en meten in onze bescheiden woonkamer maar uiteindelijk is het wel gelukt.

Opvallen met een bescheiden foto is op deze manier niet zo heel erg moeilijk maar je moet er wel even op komen. Een artistieke fotoshoot hoeft dus echt niet alleen voor je partner te zijn. Artistiek naakt hoeft niet altijd even opvallend aanwezig te zijn. Iets voor jou? Lees hier hoe een artistieke fotoshoot bij ons verloopt.

Subtiel omgaan met lichtbronnen in onze thuisstudio en nog steeds iets magisch dat ons blijft inspireren om elke fotoshoot weer zo mooi mogelijk te maken.

Artistiek naakt Den Haag