Prima weer voor een gratis fotocursus

Gratis Cursus Fotografie

Het is dit Pinksterweekend prima weer voor een gratis fotocursus. Gewoon lekker binnen blijven en even de tijd nemen voor je fototoestel. Fotografeer jij alleen op de automatische stand en wil je daar nu wel eens verandering in brengen? Onze gratis fotocursus op onze website geeft je een eerste start.

Gratis en voor niets een cursus fotografie. Online te volgen op onze website wanneer jij dit wil. Wie wil dat nu niet? Deze cursus staat op onze website en is gratis toegankelijk voor iedereen en zonder enige beperking. Je hoeft je nergens voor in te schrijven, geen e-mailadres achter te laten en geen kleine lettertjes.

De basis van deze gratis cursus fotografie is een introductie van begrippen zoals ISO, diafragma en sluitertijd. Wat kan je er mee, wanneer gebruik je ze en waarom vormen ze samen de belichtingsdriehoek. Om de cursus compleet te maken zijn er per onderwerp enkele oefeningen om zelf aan de slag te kunnen. Even oefenen op je eigen tempo en in je eigen omgeving.

De cursus is bedoeld voor de beginnende fotograaf die zojuist een spiegelreflexcamera heeft gekocht en eigenlijk geen idee heeft hoe zijn toestel werkt. Wat betekenen die letters op het wieltje en wanneer gebruik je deze standen bij het fotograferen. Aan de hand van de oefeningen zie je de verschillen en leer je voorzichtig het verschil tussen diafragma en sluitertijd. 

Natuurlijk ben je nog geen geoefende fotograaf na het volgend van deze gratis online fotocursus. Wel ken je de basisbegrippen, weet je de verschillen en snap je de dynamiek van de belichtingsdriehoek. Ook ben je in staat om je eigen ‘tekortkomingen’ in te zien. Wat heb je nog meer nodig om beter te leren fotograferen? 

Meer verdieping

Gratis en voor niets een cursus fotografie online biedt een mooie basis om je fotografiehobby verder uit te breiden. Wil je als beginnend fotograaf meer verdieping in die eerste beginselen van de fotografie? Boek dan onze basisworkshop digitale fotografie of boek een WorkshopWalk met Wilco. Helaas is de klassikale (groepje van maximaal 6 deelnemers) workshop i.v.m. Corona nu nog even niet beschikbaar. De WorkshopWalk wordt al sinds 2017 met veel plezier door Wilco gegeven. De 1-daagse workshop in groepsverband wordt sinds 2018 gegeven.

WorkshopWalks zijn tijdelijk in prijs verlaagd en vinden vooral plaats op de maandag en donderdag. Een WorkshopWalk in het weekend is beperkt mogelijk.

Geef je fotografiehobby de ruimte

Al eens Google geraadpleegd voor een cursus of workshop fotografie? Het aanbod is enorm en lijkt alleen maar groter te worden. Veel van deze cursussen worden aangeboden in de vorm van online video’s. Anderen bieden klassikale cursussen aan, variΓ«rend van een dag tot meerdere dagdelen in een pakket. Er zijn bijzonder goede cursussen voor de beginnende fotograaf maar zeker ook voor de gevorderde fotograaf. Raadpleeg Google maar eens goed! Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je voorkeur naar uit gaat.

Vast staat dat je enorm veel kunt leren om verder te groeien in die mooie fotografiehobby. De basis blijft natuurlijk het fotograferen zelf. Je fototoestel en je eigen mogelijkheden leer je alleen maar beter kennen door zoveel mogelijk te fotograferen! De lente staat voor de deur dus maak er gebruik van! 

Veel plezier met onze gratis cursus fotografie en voel je vrij deze te delen met andere beginnende fotografen!


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen