Nieuws van Eckhardt Fotografie

Schoolfoto bij medisch kinderdagverblijf

schoolfoto kinderdagverblijf

Vandaag waren we bij een medisch kinderdagverblijf voor de bekende schoolfoto. Niet omdat dit ons normale werk is maar omdat de gevestigde schoolfotografen het af laten weten. Een medisch kinderdagverblijf is commercieel niet aantrekkelijk om te fotograferen voor de gevestigde schoolfotografen. 

Een kind gaat naar een medisch kinderdagverblijf als het extra zorg nodig heeft. Dit kan zijn vanwege een medische beperking, een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsprobleem. Met een team van (kinder)verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers, een vertrouwde en liefdevolle opvang voor deze kinderen die het zo hard nodig hebben. 

Elk kind op een medisch kinderdagverblijf heeft dus ‘iets van een beperking’ in vergelijking met kinderen op een reguliere kinderopvang. Een kind op een stoeltje laten zitten en een foto maken is dan ook niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. In sommige gevallen behoort zitten al niet tot de mogelijkheden. 

Liefde en geduld

Een fotograaf heeft dan ook echt geduld, liefde en de lange adem nodig voor een goede foto van elk kind. Ook het aantal kinderen ligt lager dan in de reguliere opvang dus elke fotograaf met geldtekens in zijn ogen haakt direct af. Kinderen die anders zijn dan anderen, zijn dus niet interessant voor een standaard schoolfotograaf.

Toen wij werden benaderd door het medisch kinderdagverblijf werd er ook niet gesproken over een tarief of over het aantal schoolfoto’s door ons gemaakt per jaar. Er werd gesproken over kinderen, over aandacht en over betrokkenheid. Ruim de tijd nemen per kind en extra moeite doen voor die ene mooie foto voor zijn of haar ouders. Dat was de wens van het kinderdagverblijf en dat is juist onze kracht. 

Het was een bijzonder leuke opdracht. Enorm veel respect voor al die lieve mensen die zo liefdevol met de kinderen omgaan op het medisch kinderdagverblijf. Wat fantastisch! Natuurlijk hebben we de tijd genomen en natuurlijk ging het niet vanzelf maar…. we hebben elk kind op de foto zodat we elke ouder een foto kunnen aanbieden. In een schoolfotoset zoals het hoort, inclusief een groepsfoto. Het zijn tastbare herinneringen voor later. Dat is voor ons belangrijker dan de hoofdprijs vragen voor een 13 in 1 dozijn schoolfoto.


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen